Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Bestuurder Harry Vogelaar bevestigt het naambord bij de officiele opening van Trainingshuis De Nol.
• Bestuurder Harry Vogelaar bevestigt het naambord bij de officiele opening van Trainingshuis De Nol. (Foto: Dick de Jong )

Opening nieuw Trainingshuis van Syndion in Schelluinen

  •   563 keer gelezen

SCHELLUINEN • Trainingshuis De Nol opende op donderdag 7 juni als nieuwe locatie van Syndion in Schelluinen.

Trainingshuis De Nol is een locatie waar mensen met een beperking kunnen leren hoe ze in de toekomst zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.

Syndion heeft op meer plekken in haar werkgebied vergelijkbare locaties. In Schoonrewoerd en in Hendrik-Ido-Ambacht worden ook cliënten ondersteund in het toegroeien naar zo zelfstandig mogelijk wonen.

Dit Trainingshuis heeft ruimte voor drie cliënten. In een aanbouw van het huis met een eigen opgang zijn drie kamers en een gezamenlijke keuken en woonkamer gerealiseerd. De eerste cliënt is er begin dit jaar komen wonen. De begeleiding van de bewoners is in handen van de familie De Jong. Zij zijn de hoofdbewoners van het huis. Zij bieden de ondersteuning en begeleiding op maat, die per cliënt nodig is.

Namens Syndion sprak bestuurder Harry Vogelaar van Syndion enthousiast over de start van dit nieuwe trainingshuis. “Dit is een prachtige manier om mensen die een vaak maar een klein zetje nodig hebben om het vervolgens zelf te kunnen op weg te helpen. Het is geweldig dat er mensen zijn die hun huis en handen hiervoor beschikbaar stellen. Wij hopen van harte dat hier veel cliënten komen en weer gaan. Hun toekomst tegemoet.”

Er waren heel wat belangstellenden op de opening af gekomen. Het werd een feestelijke bijeenkomst, met onder andere de bekende petit-fours, met liefde bereid door de Syndion-bakkers van de dagbestedinglocatie Syn in Zoet in Gorinchem.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK