Afbeelding

Terughoudend beleid Molenwaard op gebied van zonneweides

Algemeen 795 keer gelezen

MOLENWAARD • Voorkomen dat het groen van de Molenwaardse weilanden straks bedolven wordt onder het grijs van zonnepanelen, dat is de insteek van het gemeentebestuur.

"Daarom willen we pas toestemming geven als een dorp of wijk alle andere mogelijkheden, zoals het leggen van zonnepanelen op daken of het toepassen van warmtepompen, heeft aangewend", licht wethouder Frank Meerkerk toe. "Is er dan nog meer nodig, dan komt de optie van een zonneweide aan bod." Tegelijkertijd is het de bedoeling investeerders van buitenaf die weilanden kopen om er zonnepanelen op te leggen de pas af te snijden. "Via het bestemmingsplan kunnen we dat voorkomen."

De raad ging vorige week hiermee akkoord. Alleen Gemeentebelangen Molenwaard stemde tegen. De partij is bang dat het college het voorstel gebruikt om toch te komen tot zonneweides. Harry Stam en Gert Lems van de ChristenUnie legden een stemverklaring af, omdat zij respectievelijk zorgen hebben over de toepassing en het een onvoldragen voorstel vinden.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 3 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden