Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Belgische trappenloper Omar Bekkali wint Loop naar de Pomp

  •   10 keer gelezen   Sport

NOORDELOOS • Het was in Noordeloos, met andermaal bijna 500 atleten aan de start, weer een groot loopfeest. Zelfs Belgen waren naar de Alblasserwaard gekomen. En niet de minsten, ze streden om de overwinning. Omar Bekkali was met een verbetering van het parcoursrecord de snelste, gevolgd door landgenoot Emanuel Loverie. Bij de dames zegevierde, ook in een nieuw parcoursrecord, Agnes Schippers uit Utrecht.

Maar de meeste aandacht kreeg toch wel local hero Gert Maasland. Dit keer liep de inmiddels 50-jarige ijzervlechter als een Griekse soldaat met een schone dame in de volgkar door zijn woonplaats. “Een stuk zwaarder dan vorig jaar, toen ik als matroos een Love Boat droeg. Deze actie was voor ons zwembad en heeft 1350 euro opgeleverd. Volgende week loop ik voor het KWF de Mont Ventoux op”, blikte Maasland, net bijgekomen van iets meer dan een uur hardlopen, vooruit.

Toch mag het sportieve leven van winnaar Omar Bekkali ook niet worden onderschat. Na een langzame start versnelde de in het dagelijks leven professioneel en internationale topper Vertical Run na een paar kilometer zijn pas. Niemand kon volgen, ook Lexmonder Peter-Jan Hardenbol niet. “De eerste kilometers gingen nog wel, maar toen Bekkali vijftien seconden per kilometer versnelde was het over. Maar ik ben tevreden met een nieuw PR.”

Vietnam

Bekkali was naar Noordeloos gekomen om te trainen voor zijn volgende uitdaging. In gebroken Engels legde de Belg zijn plannen uit. “Volgende week moet ik 1900 treden oplopen in Vietnam. Later dit jaar lopen we om de Wereldbeker in Sao Paulo. Een tien kilometer maakt je sterk”, aldus de 35-jarige loper, die afgelopen zomer de WTC-run in Almere winnend afsloot. In de slotfase forceerde de Belg niet.”I don’t wanna kill myself, because of next week.”

Zijn landgenoot Loverie leek in de slotfase dichterbij te komen. “Dat was schone schijn, Bekkali was aan het spelen. Ik wist dat ik hem niet zou kunnen inhalen.”

Agnes Schipper won bij de vrouwen. “Mijn debuut hier in het Loopcircuit. Hans Kruis (medeorganisator – TS) is bij Hellas in Utrecht mijn trainingsmaatje en attendeerde mij op deze wedstrijd. Eind deze maand wil ik meedoen aan het NK in Utrecht en dus was dit een prima training. Volgende week nog een 3 kilometer op de baan en dan even rust nemen. Ik ben tenslotte ook al ook 45 jaar”, lachte de Utrechtse.

“Vandaag ging het lekker, helaas wel een seconde boven mijn PR. Normaal heb ik een goede eindsprint, maar nu was ik doodop.”

Theo Sprong

Voor uitslagen en foto’s: www.avtyphoon.nl/loopcircuit/index.php

Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }