Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Twee van de werken die te zien zijn.
• Twee van de werken die te zien zijn. (Foto: Susanne Spoor)

Eerste solo-expositie Susanne Spoor uit Meerkerk in De Strevenaer

  •   497 keer gelezen

STREEFKERK • Kunstwerken van Susanne Spoor uit Meerkerk zijn tot en met medio maart te zien in De Strevenaer in Streefkerk.

Het is de derde keer dat ze deelneemt aan een tentoonstelling. Sinds een jaar is ze lid van de vereniging voor amateurkunst Goed gezien - Goed bekeken. "Zij hebben me hiervoor uitgenodigd. Daar ben ik heel blij mee. Het voelt heel bijzonder, omdat nu alleen mijn werken drie maanden lang te zien zijn", licht Susanne toe. "Eerder waren het gezamenlijke exposities. Het blijft altijd een beetje spannend om je werken op te hangen, het voelt alsof je je kwetsbaar opstelt. Al met al vind ik het ontzettend leuk om te exposeren, het is een extra motivatie om te blijven schilderen."

Van jongs af aan schildert en tekent de inwoonster van Meerkerk graag. "Op het grafisch lyceum heb ik conceptmatig leren denken. De afgelopen jaren heb ik wel het een en ander geschilderd, maar dat was heel anders dan deze schilderijen. Voor deze serie ging ik terug naar de vrije expressie die ik mede door het grafisch lyceum ervaren heb. Het is voor mij een uitdaging om me te blijven ontwikkelen, ook in het schilderwerk. Zo zijn deze werken gemaakt met olieverf, iets wat ik me de laatste jaren heb aangeleerd."

Emoties
De serie van 'hoofden' heeft als titel 'Reflectie'. "Ze geven uitdrukking aan de vele manieren van omgaan met de wereld om je heen en het verwerken van verschillende emoties en van de ontwikkelingen in je leven. Het is een creatieve uiting van hoe je je kunt voelen wanneer er veel op je af komt."

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }