Afbeelding

Meerkerse autocross aantrekkelijker door nieuwe onderdelen

Sport 517 keer gelezen

MEERKERK • Naast de standaardklasse en uiteraard de stockcars verschijnen op zaterdag 30 april ook weer de ietwat vrijgevochten Bangerstocks aan de start van de autocross in Meerkerk.

"En met de onderdelen Keientrek en Autoblubbering hopen we het publiek op nog meer extra's te trakteren", zegt Willem van der Leeden, bestuurslid van de organiserende MAC Magneet. "We moeten wel, want uit ervaring weten we dat een doorsnee-programma niet veel publiek trekt. En dat willen wij nu juist wel. Voor slechts 10 euro kunnen volwassenen vanaf 12.00 uur zes uur lang genieten van maar liefst drie evenementen op één terrein. Waar maak je dat nog mee?"

Van der Leeden heeft al voorpret. "Vandaag de dag is Tractorpulling voor de goedwillende hobbyisten nauwelijks meer te doen. Daarom bieden wij de regionale loonwerker dè kans om met zijn tractor te proberen zoveel mogelijk gewicht vooruit te trekken. In principe is 3000 kilo het maximum, maar we kunnen het gewicht desgewenst opvoeren."

Maar het grootste spektakel verwacht de organisatie van het andere nieuwe onderdeel: autoblubbering. "In Noord-Holland en Brabant is deze demo-sport een groot succes. Auto's proberen in een 50 meter lange bak met blubber zover mogelijk te komen. Bij aanvang is het laagje drek nog niet zo dik, maar gaandeweg wordt er steeds meer blubber op het parcours gespoten. Voor de toeschouwer niet zonder risico, want een natte klodder klei kan zomaar door de lucht vliegen."

Theo Sprong

www.autocrossmeerkerk.nl

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 7 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden