SNA geeft 'zekere' winst uit handen

Sport 73 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • De vrouwenhoofdmacht van SNA verspeelde tegen Next Volley 3 een 2-0 voorsprong en ging alsnog met 2-3 de bietenbrug op. De Bleskensgraafse mannenploeg klopte WHV 3 moeizaam met 3-1. De eerste set van de SNA-vrouwen was een typische potje vechtvolleybal. Niet altijd even mooi, maar het leverde voldoende punten op: 25-21. Doel was in deel twee beter in het ritme te komen. Dat lukte niet, maar de inzet was en bleef groot, waardoor er een comfortabele 2-0 voorsprong (25-20) op het bord verscheen. Te comfortabel wellicht, wat vanaf de derde set kantelde de wedstrijd. SNA begon meer en meer tegen zichzelf te knokken. De ploeg van Paul Vossen opereerde te statisch en kwam aan het net onvoldoende tot scoren: 22-25 en 14-25. In de beslissende vijfde set was het niet anders. SNA had weinig servicedruk en reageerde niet adequaat op de tegenstander. Het gevolg laat zich raden: 10-15 en een 2-3 nederlaag. Stroef De SNA-heren speelden een stroeve pot tegen het Asperense WHV 3. Zonder Peter Hak kwam SNA in de eerste set maar niet los van de opponent. Dat lag niet aan de klasse van WHV, maar aan het onvermogen van de thuisploeg. Vooral passend liet SNA het liggen. Ook de wissel Joost Hak-Alex van Vianen hield niet: 23-25. SNA kwam ook daarna nauwelijks in het eigen spel. Door hard te werken trok de Bleskensgraafse ploeg wel (ruim) de winst naar zich toe: 25-11, 25-18 en 25-10.