WIK/Univé pakt vier punten in Tilburg, SNA wint topper

Sportt 102 keer gelezen

REGIO • De vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé heeft vier punten overgehouden aan het bezoek aan het Tilburgse Triade-VCT. De eerste twee sets verschilden niet zoveel van elkaar. WIK/Univé dicteerde en met name de verdediging stond goed: 21-25 en 19-25.  In de derde set maakten Annemieke den Boer, Martine de Graaf en Milou den Besten serverend het verschil (20-25) en dus konden de Groot-Ammerse volleybalsters op jacht naar het bonuspunt. Dat lukte niet. WIK/Univé keek tegen een achterstand aan, knokte zich nog wel terug, maar kwam net tekort (25-23). AVVA AVVA herstelde zich redelijk van de wanvertoning tegen OKK’70 2. Het geroutineerde Voleco 2 werd met 1-3 verslagen.  De Ameidenaren gaven de eerste set nog uit handen. In de slotfase grossierde het team in fouten: 25-23. Ook op het eind van de tweede set maakte AVVA het weer onnodig spannend, maar ditmaal viel het dubbeltje de goede kant uit (24-26). Vervolgens maakten de bezoekers de dienst uit. Routinier Bert Kuiper was weer eens ouderwets op dreef met een aantal hard geslagen aanvallen: tweemaal 17-25. SNA De mannenhoofdmacht van SNA heeft de topper tegen Ibis met 2-3 gewonnen. De Bleskensgraafse volleyballers zijn hierdoor weer terug in de race om de titel. Met Dik Arentze als spelverdeler werd via 26-28 en 16-25 een verrassende 0-2 voorsprong genomen. Dat niveau werd in de derde en vierde set niet meer gehaald (25-18/25-21). SNA pepte zich nog één keer op een slaagde er ditmaal wel in de beslissende vijfde set naar zich toe te trekken (9-15), waardoor er weer volop perspectief is. De SNA-vrouwen konden geen vuist maken tegen runner-up Next Volley 2. Het werd in Dordrecht afgetekend 4-0: 25-21, 25-19, 25-7 en 25-11. Jeugdspeelster Kim de Leeuw verving op het midden de afwezige Anneke van Vianen.