Afbeelding

Vandalen halen putdeksels uit wegdek

112 386 keer gelezen

MOLENWAARD • Op diverse plaatsen in de gemeente Molenwaard zijn in het afgelopen weekend putdeksels uit het wegdek gehaald. De gemeente vermoedt dat een groepje baldadige jongeren achter de diefstal zit.

Er werden zo'n zes putdeksels ontvreemd uit Brandwijk en Molenaarsgraaf en nog eens dat aantal in Streefkerk. Twee weekenden ervoor werden er ook enkele putdeksels uit het wegdek gehaald. Toen gebeurde dat alleen in de kernen Brandwijk en Molenaarsgraaf.

In de graaf
De politie vermoedt dat de verdwenen putdeksel in Molenaarsgraaf en Brandwijk in het water van de Graafstroom zijn gegooid. In Streefkerk zijn de putdeksels door medewerkers van de buitendienst van de gemeente Molenwaard in de bosjes teruggevonden.

"We weten helaas niet wie erachter zit en of de diefstallen met elkaar te maken hebben", vertelt Marien Jongkind van de gemeente Molenwaard. "Het lijkt om een actie te gaan van baldadige jeugd, maar het is niet ongevaarlijk. Want er ontstaan natuurlijk levensgevaarlijke situaties door in deze donkere dagen. Het is behoorlijk link zat wanneer er ineens een gat in de weg zit."

Snel gedicht
Omdat de gemeente en ook verschillende bedrijven putdeksels op voorraad hadden liggen, konden de gaten in het wegdek direct de volgende dag gedicht worden. De kosten van een putdeksel bedragen ongeveer honderd 100 à 150 euro.

De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over deze diefstal. De putdeksels wegen enkele tientallen kilo's per stuk, mogelijk heeft iemand iets gehoord of gezien. In het afgelopen weekend werden de putdeksels weggenomen in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 december. Tips doorgeven kan aan de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 3 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden