Afbeelding

Ook dames WIK/Univé naar tweede divisie

Sport 80 keer gelezen

HOUTEN/GROOT-AMMERS • Net als de mannenhoofdmacht keren ook de dames van WIK/Univé volgend seizoen terug in de landelijke tweede divisie.

De eerste promotiepoging mislukte, maar zaterdag was het alsnog raak. WIK/Univé kreeg in Houten een tweede kans en greep die met beide handen aan. WIK/Univé won eerder dit seizoen ook al de districtsbeker.

Na een weekje vrij en met één training deze week reisden de WIK-druifjes op Hemelvaartsdag naar het Brabantse Middelbeers om daar de wedstrijd voor de Supercup tegen Havoc te spelen. Met de insteek om het als oefenpartij te zien voor de p/d-wedstrijd van zaterdag. De relaxte aanpak van coach Ans de Graag was een geslaagde. Ondanks toch nog een kleine dip aan het einde van de eerste set, waarna de coach de meegereisde Sharon Korevaar en Annemieke den Boer dubbel wisselde, werd deze gewonnen met 17-25.

Tweede set een ander verhaal. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en WIK was in deze set nooit de bovenliggende partij. Ondanks een grote hoeveelheid wissels op nagenoeg alle posities verloor de Ammerse equipe deze set onnodig met 27-25.

Set drie begon Nikki Borsje voor Annemiek de Leeuw en vervolgens liep het spelletje weer als vanouds: 17-25. De laatste set was ongeveer een kopie van de derde, al was de afstand tussen beide ploegen wat groter door een vlammende servicebeurt van Nikki Borsje: 16-25. Resultaat: de WIK-meiden pakten de Super Cup en zijn daarmee de bekerwinnaars van de hele regio Zuid!

Ambitieloos

En of het allemaal nog niet genoeg was, mochten de WIK-volleybalsters zaterdag opdraven voor een laatste kans om te promoveren naar de tweede divisie. Coach Ans de Graag kon beschikken over een nagenoeg complete selectie; alleen Marloes Ouderkerk ontbrak vanwege vakantie, routinier Hanneke Monteban was haar vervangster.

Eerder speelde WIK/Unive twee redelijk kansloze P/D-wedstrijden tegen Ergo/VCS uit Sittard en Mikro Elektro uit Roosendaal en dus ging de Alblasserwaardse selectie redelijk ambitieloos richting Houten om daar aan te treden tegen Ormi uit Epe en Visade uit Voorburg. En die zorgeloze aanpak bleek de juiste uitwerking te hebben op het Ammerse spel. De gasten uit Epe brachten te weinig tegenstand om het WIK/Unive echt moeilijk te maken. Mede dankzij een hoge servicedruk en attent spel in het achterveld kwam Ormi niet verder dan 25-15 en 25-21.

Hossen

Daarna was het de beurt aan Visade Voorburg, een selectie vol stadse routine - een combinatie waartegen WIK/Unie vaak niet al te lekker uit de verf komt. Maar wonder boven wonder was de ploeg van De Graag die twee sets lang het initiatief had. In de eerste set kwam WIK geen moment in de problemen en stoomde door van 12-09 naar 19-15, om de set uiteindelijk met 25-16 binnen te slepen.

Op een klein hikje na in de tweede speelden de Ammerse selectie een hele cleane wedstrijd. Waar Visade zicht liet verleiden tot (onderlinge) irritatie en een hoop rumoer, bleven de Ammerse gasten geconcentreerd verder ballen. Met aardig wat steun vanaf de WIK-tribune ging de nummer drie uit de regiodivisie op jacht naar promotie. En zo slaagde de ploeg van Ans de Graag, die zich toch wel een van de succesvolste coaches uit de WIK-historie mag noemen, er tot ieders verbazing in om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten: 25-20. Verrast vielen de WIK-meiden elkaar in de armen om al hossend de promotie naar de tweede divisie te vieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 4 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden