Afbeelding

RSD weer genomineerd voor titel beste Sociale Dienst

Algemeen 71 keer gelezen

REGIO - De Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard/Vijfheerenlanden is voor de vijfde keer op rij genomineerd voor de titel Beste Sociale Dienst van Nederland.

De verkiezing is een initiatief van Interwerk in samenwerking met Divosa, de landelijke vereniging van directeuren van sociale diensten. Het doel van de verkiezing is sociale diensten te stimuleren hun prestaties te verbeteren. Zeker in een tijd waarin sterk bezuinigd moet worden zijn gemeenten op zoek naar nieuwe wegen om met minder geld meer werk te verzetten. Een hele uitdaging, waar de RSD opnieuw in is geslaagd.

De vier andere genomineerden zijn de sociale diensten van de gemeenten Menterwolde en Apeldoorn de Intergemeentelijke Sociale Diensten Noordkop (Schagen) en Midden-Langstraat (Waalwijk).

Jury

Op vrijdag 16 november presenteren de vijf genomineerden zich voor een deskundige jury, bestaande uit Jesse Klaver (Tweede Kamer), Evelien Tonkes (Hoogleraar actief burgerschap UvA), Miriam Hanegraaf (klantmanager van het jaar 2012), Carin Wormsbecher (directeur van Drukkerij Wedding) en Eddy Karrenbelt (gemeente Amersfoort, winnaar verkiezing 2011).

Tijdens de jurypresentatie laten de genomineerden zien waarom zij de titel verdienen. De RSD zal onder andere aandacht besteden aan het feit dat het, dankzij een gezamenlijke inspanning met de bedrijven in de regio gelukt is om de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden te behouden als zelfstandige arbeidsmarktregio. Het grote voordeel voor de regio is dat projecten om de werkgelegenheid te stimuleren zelfstandig kunnen worden opgezet en uitgevoerd.

Wie zich de Beste Sociale Dienst van 2012 mag noemen wordt bekendgemaakt tijdens het Divosa Najaarscongres in Den Bosch op donderdag 29 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden