Afbeelding

Jubileumconcert Gospelkoor Reflexxion

Algemeen 152 keer gelezen

REGIO • Weerman en meteoroloog Reinier van den Berg is presentator tijdens het jubileumconcert van gospelkoort Reflexxion uit Giessenburg. Op deze avond presenteert het koor zijn eerste cd.

Reflexxion bestaat dit jaar 12,5 jaar. De ongeveer 65 leden komen voornamelijk uit de Alblasserwaard. Om het jubileum te vieren is er op zaterdagavond 9 november een concert in De Bron in Hardinxveld-Giessendam. Het thema van de avond is ‘I am...’

Reinier van den Berg

Weerman Van den Berg vertelt graag over meteorologische verschijnselen, maar ook over God. Regelmatig spreekt hij in kerken. Ook gaat hij graag op tornadojacht in Amerika. Tijdens een van die jachten kwam hij tot geloof. Als klimaatdeskundige trok hij over de Groenlandse ijskap en door de Amazone, maar ook ging hij naar landen als Zuid-Soedan en Sierra Leone, voor projecten die gericht zijn op de allerarmsten op aarde.

Verrassing

“We vroegen hem als presentator omdat God zich niet alleen openbaart in zijn woord en in zijn zoon, maar ook in de schepping, door meteorologische verschijningen”, zegt een van de koorleden. Koorlid Ineke den Besten vult aan: “We hoorden dat Reinier ook af en toe spreekt bij optredens van een koor waar hij zelf lid van is. We hebben hem laten weten welke nummers we gaan zingen en wat we willen overbrengen. Het is voor ons nog een verrassing wat Reinier op de avond van het concert gaat zeggen.”

Eerste cd

Het afgelopen jaar is er ter gelegenheid van het jubileum vol enthousiasme gewerkt aan de opname van de eerste Reflexxion-cd: ‘Freed!’ Hieraan werkte een combo van acht musici mee: Kees Alers (fluit), Martin de Deugd (viool), Mirjam de Geus (saxofoon), Armen van der Linden (celli), Christiaan van der Ree (synthesizer), Gert-Jan Scherff (piano), Jaap Klootwijk (drums/percussie), Mark Westdorp (basgitaar/regie/mix). De opname en het geluid werden gedaan door Jan Poirot.

Programma

Het programma van het concert bevat liederen die op de cd zijn opgenomen, maar ook geheel nieuw repertoire. Het koor zingt zowel Engels- als Nederlandstalig en brengt gospelsongs in diverse muziekstijlen. De leden willen zingend getuigen en via muziek het Evangelie uitdragen. Ook de naam verwijst daarnaar; Reflexxion betekent ‘weerspiegelen’. Dat is wat het koor wil: het licht van Jezus Christus weerspiegelen.

Entreekaarten

Het combo dat op de cd te horen is, speelt ook mee tijdens het concert, met een kleine wijziging in de samenstelling. Jonate Droogers vervangt Kees Alers en Jan-Willem Westdorp vervangt Jaap Klootwijk. Het concert begint om 20.00 uur. De entree is 7,50 euro. De cd kost 17,50 euro. Een combikaartje voor het concert plus de cd kost 22,50 euro. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.reflexxion.nl of 0183-589197 en 06-42405040 (Ineke den Besten).

Voor meer informatie: http://www.reflexxion.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 6 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden