Afbeelding

Zware val Verspuy overschaduwt Termeis wielerfeest

Sport 130 keer gelezen

AMEIDE • Onder prima weersomstandigheden reed een recordaantal wielrenners en –rensters in Ameide. Voor de vele toeschouwers was het genieten tijdens een van de laatste wedstrijden van het wielerseizoen. Helaas ook met een vervelende valpartij. 

Bij de regiorecreanten-A klapte Dirk-Jan Verspuy uit Hoogblokland in de slotmeters tegen een paaltje. De ongelukkige renner werd met een gapende hoofdwond afgevoerd naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, waar later een scheurtje in zijn schedel en gekneusde ribben werden geconstateerd.

Jakobsen

Eerder op de dag openden de junioren het wielerbal. Al vroeg in die wedstrijd ontsnapten Jordy Talen, Dennis Buijs en Fabio Jakobsen. De sterke Jakobsen, eerder dit seizoen winnaar van de Omloop van de Alblasserwaard, kwam net te kort voor de overwinning. Talen, zoon van oud-prof John, bleef de Heukelumer nipt voor.

“In de laatste bocht brak een spaak in mijn achterwiel. Waarschijnlijk zette ik te hard aan. Jammer, want ik voelde mij erg goed. Ik kwam niet voor niets als eerste uit de laatste bocht’, baalde Jakobsen. 

Aanvallend

Niet veel later zegevierde Teus van Dijk bij de B-regiorecreanten. “Het ging heel best vandaag”, lachte de 55-jarige melkveehouder. “Het kost mij moeite om niet te aanvallend te rijden. Ruim twee ronden voor het einde kon ik wegspringen en bleef ik uit de greep van het peloton. Na Groot-Ammers mijn tweede zege.”

In de A-categorie bepaalden Sascha van den Anker, Kees Slingerland, Rob Verheij en Jochem Uithoven het wedstrijdbeeld. Langerakker Van den Anker pakte de meeste premies, maar Kees Slingerland uit Bleskensgraaf ging met de overwinning aan de haal. “Eigenlijk wilde ik pas volgende week pieken in onze thuiswedstrijd in Ottoland.”

Tandvlees

Het slotakkoord was voor de dames. Met ruim 50 rensters werd het een leuke afsluiting. Zeker omdat twee rijdsters van Jan van Arckel tot het laatst toe streden om de eerste plaats.

“Maar ik reed op mijn tandvlees en was blij Moniek Tenninglo (lid bij JvA, maar tijdelijk actief voor Rabobank – TS) en Sandra van Veghel bij te kunnen houden in de finale”, pufte Alicja Verhagen na afloop. “Nee, ik ben niet tevreden”, aldus de als tweede geëindigde Tenniglo. “Ik was iets te fanatiek en heb, achteraf, te veel op kop gereden.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 4 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden