Afbeelding

JvA-junioren laten zich zien in zware klassieker

Sport 31 keer gelezen

REGIO • De Jan van Arckel-junioren Jens van den Dool en Jarri Stravers hebben zondag een goede indruk achtergelaten in de UCI 1.1 klassieker GP Guido Reybrouck in het Belgische Damme.

Van den Dool (Hoogblokland) en Stravers (Groot-Ammers) koersten namens Combinatie Zuid-Holland. Ze kregen 118 kilometer voor de kiezen, waaronder 15 kilometer aan kasseienstroken.

Het peloton ging meteen op de kant en 50 renners scheidden zich af. Beide JvA-renners wisten zich in de omvangrijke eerste groep te handhaven. Met name Jens van den Dool maakte in het begin een sterke indruk en draaide als eerste de eerste kasseienstrook op. Na 20 kilometer wist het peloton echter toch weer aan te sluiten bij de kop.

Lekke band

Na 60 kilometer reed Jarri Stravers lek, maar met behulp van de ploegleiderswagen wist hij snel weer terug te keren in de groep.

In de finale doemden zes lokale ronden van zes kilometer op. Door de wind stond het peloton op knappen, maar beide Alblasserwaarders zaten goed gepositioneerd. In het geweld van de sprint kwam Jarri Stravers als 31e over de meet. Jens van den Dool werd de stoep op geduwd en moest terrein prijsgeven. Hij klasseerde zich als 66e.

Nieuwelingen

De Jan van Arckel-nieuwelingen reden hun openingsklassieker in Lierop. Met 176 renners aan het vertrek brak het peloton al na zeven kilometer in stukken. Er vormde zich een kopgroep van negentien man, met onder anderen Stefan Verhoeff, drie Belgen en een Luxemburger. Hun voorsprong liep op tot drie minuten. 

In de laatste ronde sprongen twee renners uit de kopgroep weg en zij wisten hun voorsprong te behouden. De Belg Yentl Bekaert pakte de zege. Stefan Verhoeff (Groot-Ammers) sprintte naar een keurige zesde plek. Zijn ploeggenoot Noah de Groot kwam in de laatste ronde ten val maar kon de wedstrijd toch uitrijden en werd 81e.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden