• Alie Blonk uit Lexmond van Handjehelpen.
• Alie Blonk uit Lexmond van Handjehelpen. Foto: Milou Oomens

Stekjesdag op 23 april in Lexmond voor het goede doel

Algemeen 870 keer gelezen

LEXMOND • Aanstaande zaterdag 23 april organiseert Alie Blonk, enthousiaste vrijwilliger en donateur van vrijwilligersorganisatie Handjehelpen, een plantjes- en stekkendag in Lexmond.

Iedereen is van harte uitgenodigd om stekjes te ruilen, kopen of verkopen. Alie zorgt voor koffie en taart, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Handjehelpen.

De vrijwilligers en stagiairs van Handjehelpen ondersteunen kinderen en volwassenen met een chronische ziekte, beperking of gedrag dat om extra aandacht vraagt. Handjehelpen zorgt voor de juiste match tussen mensen die hulp nodig hebben en hulp kunnen bieden en zij biedt ondersteuning en begeleiding. Voor deze hulp is geen indicatie nodig. Handjehelpen bestaat meer dan veertig jaar en is actief in achttien gemeenten in en rondom Utrecht.

Vrijwilligster en donateur Alie Blonk (63) uit Lexmond over Handjehelpen: “Nu mijn pensioen in zicht is, wil ik me graag op een andere manier nuttig maken. Handjehelpen is een mooie organisatie waar ik me graag voor inzet. Als vrijwilliger wil ik helpen om de organisatie lokaal meer bekendheid te geven en als donateur wil ik geld ophalen. Zo organiseerde ik afgelopen herfst al een appelplukdag in onze eigen boomgaard.”

“Onze tuin staat vol met oude hoogstambomen. Dus ik nodigde belangstellenden uit om te komen plukken. Zo kreeg het fruit een goede bestemming en haalde ik wat geld op voor het goede doel. Iedereen was welkom. Mensen banjerden in het najaarszonnetje door de boomgaard. Kinderen konden zelf sap persen en de opbrengst van koffie en appeltaart kwam ten goede aan Handjehelpen.”

“Uiteindelijk haalden we ruim 500 euro op. Ik hoop weer op zo’n mooi bedrag, zodat we nog meer mensen in Lexmond en omstreken kunnen helpen aan een fijn maatje.”

Alie’s stekjesdag vindt plaats van 10:00 tot 14:00 uur en het adres is Lakerveld 179 in Lexmond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 4 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden