Afbeelding
Foto: aangeleverd

Montapacking neemt twee fulfilmentbedrijven over; ‘Er blijven in deze markt slecht enkele grote spelers over’

Algemeen 2.612 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Het Alblasserwaardse fulfilmentbedrijf Montapacking neemt twee collega-ondernemingen in Nieuwveen over: WSSN en TWI. Directeur Edwin van der Ham: “De verwachting is dat er in de fulfilmentbranche slechts een paar grote spelers overblijven.”  

Afgelopen week zijn de handtekeningen gezet voor de overname. Van der Ham: ‘De bedrijfsculturen van WSSN en TWI sluiten goed aan bij die van Montapacking; klantgericht en no nonsensDus we waren er samen snel uit”.  

Zowel WSSN als TWI beschikken over een klantenkring van ongeveer honderd webshops, waarvoor ze het fulfilment verzorgen met een team van zo’n 65 mensen. Van der Ham vervolgt: “De verwachting is dat er in de fulfilmentbranche slechts een paar grote spelers overblijven. Dat komt door de enorme groei in de online markt de laatste jaren.”

Opschalen
Hij vervolgt: “Daardoor moeten je IT-systemen als fulfilmentbedrijf zodanig zijn ingericht dat je niet alleen snel kunt schakelen, maar ook effectief kunt opschalen. Om te blijven groeien is opschalen cruciaal. De huidige overname van twee fulfilmentbedrijven sluit dus goed aan op de groeistrategie van Montapacking.”

Montapacking, met vestigingen in onder meer Molenaarsgraaf en Gorinchem, is volgens Van der Ham op die uitdaging voorbereid. “Iedere twee jaar verdubbelen wij als fulfilmentbedrijf onze capaciteit, hierdoor kunnen onze klanten vrijwel onbeperkt groeien. En deze kans pakken ze ook direct aan. We zien namelijk dat onze klanten gemiddeld twee keer zo snel groeien als de markt.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 7 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden