• De familie Stam (rechts) tijdens het afscheid.
• De familie Stam (rechts) tijdens het afscheid. Foto: Geri de Lange

Mooie cadeaus vanuit Kinderdijk bij afscheid van bakker Stam

Algemeen 1.701 keer gelezen

KINDERDIJK • Bakker Stam was met zijn echtgenote Marie en hun twee zonen en vrouwen uitgenodigd om zaterdagmiddag 11 december op gepaste wijze afscheid te nemen als bakker, van de Kinderdijkers.

Zij kwamen voor deze gelegenheid met de oude bakkers Bedford aangereden. De bestuursleden van de Belangen Vereniging Leefbaarheid Kinderdijk hadden geld opgehaald in het dorp voor een passend afscheidscadeau. In de winkel konden de trouwe klanten ook hun geldelijke bijdrage daaraan leveren. De Stamfamilie kreeg in de tent in speeltuin ‘t Balkengat verschillende cadeaus aangeboden. Namens de Belangen Vereniging Leefbaarheid Kinderdijk overhandigden de dames Stam en Prins drie dinnerbonnen, te besteden bij het Kinderdijkse restaurant Buena Vista en een envelop met forse inhoud, ter vrije besteding. Ook had de vereniging een foto van de bakkerij op creatieve wijze op glasplaat laten drukken. De drie exemplaren werden in dank aanvaard.

De plaatselijke historicus Cees van den Heuvel liet de Stam-historie de revue passeren en gaf één van de 25 speciale vervaardigde gelegenheidsborden met daarop het wapen van Kinderdijk aan de bakker. Ook de speeltuin gaf een cadeau: een ijzeren sculpture van een bakker achter zijn fornuis, verwijzend naar de jaarlijks weerkerende pannenkoekentraktatie die Stam aanleverde tijdens het tentenkamp. W. Stam bedankte de aanwezigen en benadrukte dat Kinderdijk voor hem een speciale plek zal blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 5 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden