Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Letselschadevergoeding berekenen

Algemeen 332 keer gelezen

Als u door bijvoorbeeld een bedrijfsongeval, verkeersongeval of medische fout letselschade heeft opgelopen, is een financiële genoegdoening volkomen terecht. 

U kunt onkosten hebben gemaakt als gevolg van wat u overkomen is en hebt recht op een vergoeding van die kosten. Letselschade berekenen is dan een verstandige keuze. Zo kunt u nagaan op hoeveel geld u bij benadering kunt rekenen. Het is niet eenvoudig, aangezien er in de toekomst nog kosten kunnen komen als gevolg van wat er gebeurd is.

Het kan eveneens zo zijn dat u inkomsten mis hebt gelopen, omdat u tijdelijk of langdurig niet kunt werken. Ook indien u geen kosten heeft gemaakt, heeft u recht op een letselschadevergoeding. Het maakt daarbij niet uit of u lichamelijk of geestelijk letsel heeft opgelopen. U kunt zelf online letselschade berekenen met behulp van online tools of een letselschadebureau vragen de schadevergoeding te berekenen.

Letselschade advocaat inschakelen
Bovendien kunt u serieus overwegen een letselschade advocaat in de arm nemen. Zij zullen u helpen met de berekeningen. Er zijn advocaten die kosteloos uw schadevergoeding berekenen. Wilt u liever geen advocaat inschakelen, dan kunt u zoals gesteld zelf online uw letselschade berekenen. Het is niet gemakkelijk zelf letselschade te berekenen, maar wel mogelijk. Op internet staan websites van bureaus die u in staat stellen zelf u letselschade te berekenen. Hierdoor krijgt u een beeld van wat u bij benadering aan schadevergoeding kunt verwachten.

Als u zo exact mogelijk wil weten op hoeveel geld u recht hebt, kunt u het beste een letselschadebureau of advocaat vragen uw letselschade te berekenen, aangezien dit voor u geen dagelijks werk zal zijn. Een expert kan u daar goed bij verder helpen. Het scheelt u veel zorgen en energie. Ons advies is daarom online uw letselschade te laten berekenen. Het grote voordeel is dat u dan de deur niet uit hoeft en dat u dit op een moment dat het u het beste uitkomt kunt regelen.

Vragen bij berekeningen
Vragen die u kunt verwachten bij het zelf letselschade berekenen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën zoals wat voor ongeval u gehad hebt, vragen over de kosten die u gemaakt heeft voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, kilometers naar uw behandelaars of gederfde inkomsten. U kunt ook vragen over uw herstel verwachten; hoe lang u in het ziekenhuis heeft gelegen of kosten die u aan hulpmiddelen hebt uitgegeven. Op basis van die gegevens krijgt u een schatting van hoeveel geld u krijgt als u online letselschade berekenen gaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden