Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Aangeleverd

Vierde School op Seef label voor Eben-Haëzerschool in Ottoland

  •   keer gelezen

OTTOLAND • Christelijke basisschool Eben-Haëzerschool aan de B 115 in Ottoland heeft donderdag 10 september voor de vierde keer het School op Seef Verkeersveiligheidslabel uitgereikt gekregen.


Wethouder Johan Quik van onder meer verkeer reikte het felbegeerde label uit. Er was deze middag een speciaal School op Seef plein ingericht. Een aantal leerlingen heeft het verkeerscircuit afgelegd op de skelter, fiets of step. Ook wethouder Johan Quik mocht zijn verkeerskunsten laten zien op het schoolparcours.

Veilige schoolomgeving
Op de Eben-Haëzerschool is verkeerseducatie een taak van de ouders en de school. Elke groep krijgt tijdens verkeerseducatie meerdere lessen begeleid door verkeers- en hulpouders en de groepsleerkracht. De schoolomgeving is veilig, de schoolthuisroute wordt door de gemeente en school goed in de gaten gehouden.

Er wordt veel georganiseerd qua verkeersactiviteiten zoals onder andere Veilig omgaan met landbouwvoertuigen, Dode Hoek lessen, fietsverlichtingsacties. De school krijgt het maximale aantal punten en feliciteert de school met het behaalde resultaat, met dank aan de verkeers- en hulpouders.

School op Seef
School op Seef (www.schoolopseef.nl) is het regionaal praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Molenlanden meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Alblasserwaard. Deelname aan School op Seef is kosteloos voor scholen.

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten