Afbeelding

Twee kerken in Langerak verder als Gereformeerde Kerk Langerak

Algemeen 1.568 keer gelezen

LANGERAK • Op 1 januari 2020 gaan de Gereformeerde kerk van Langerak (Koningskerk) en de Nederlands Gereformeerde kerk Langerak (Bethelkerk) officieel verder als Gereformeerde Kerk Langerak.

Op zondag 5 januari is de eerste kerkdienst als samenwerkingsgemeente. Iedereen is van harte welkom dit startmoment mee te vieren.

In de ochtend is er een eredienst in de Bethelkerk aan de Lekdijk 82A in Waal (Langerak). De dienst start om 09.30 uur. Voorgangers tijdens de dienst zijn dominee Hans Riemer en dominee Hans Vel Tromp. Aansluitend is er koffie, thee en limonade. In de middag is er een muzikale dienst om met elkaar God te loven en prijzen. Deze dienst start om 14.00 uur.

Na 50 jaar weer één
Op zondag 19 mei dit jaar ondertekenden de kerkbesturen van de Bethelkerk en Koningskerk een samenwerkingsovereenkomst.  Na ruim vijftig jaar functioneren zij vanaf 1 januari 2020 weer als één kerkelijke gemeente. Vanaf 1 januari zijn de zondagse ochtenddiensten in de Bethelkerk en de avonddiensten in de Koningskerk. De beide huidige predikanten blijven verbonden aan de samenwerkingsgemeente.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 6 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden