Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Onderzoek naar mogelijke brandstichting in schuur bij woning Ottoland

  •   2683 keer gelezen

OTTOLAND • Brandweer en politie houden rekening met brandstichting in de houtopslag bij de woning in Ottoland. In de nacht van zondag 12 op maandag 13 mei ging de houtopslag en een deel van de schuur achter de woning aan de Baronie in vlammen op.

"De oorzaak is nog onduidelijk, maar brandstichting is één van de scenario's waar we als brandweer rekening mee houden", meldt een woordvoerder van brandweer Zuid-Holland Zuid. De politie heeft er een zogenaamde 'plaats delict' van gemaakt en is een onderzoek gestart. Specialisten van de brandweer zijn hierbij betrokken, evenals de Technische Recherche van de politie.

Over de reden waarom de politie en brandweer rekening houden met brandstichting, worden geen mededelingen gedaan. "We kunnen het niet uitsluiten", is het enige commentaar van de politie. 

Op het moment van de brand was er niemand thuis. Er zijn geen gewonden gevallen. Het vuur heeft schade aangericht aan de carport, de schuur en de gevel van het huis. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur kon overslaan naar andere panden in de straat.

De brandweer is maandagochtend vroeg opnieuw ter plaatse gegaan omdat het er even op leek dat het vuur weer zou oplaaien. Dat is niet gebeurd.  

"Als mensen meer weten of dingen gezien of gehoord hebben, kunnen ze contact opnemen met de politie. Die leidt het onderzoek", besluit de woordvoerder van de brandweer. Informatie kan doorgegeven worden via 0900-8844.

Bert Bons, Bert Bons,
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }