Afbeelding

Recordopgave voor 21e Zuid-Hollandse Wintershow in Noordeloos

Algemeen 1.072 keer gelezen

NOORDELOOS • Wintershow Zuid-Holland in Noordeloos maakt zich op voor een recordaantal deelnemende koeien tijdens de 21e editie op zaterdag 9 februari. Zuid-Hollandse melkveehouders schreven de afgelopen periode bijna 150 koeien in voor de provinciale keuring.

Nooit eerder was het aantal opgaven zo groot. De organisatie doet daarom een aantal aanpassingen om alle koeien in de hallen van De Kuiper Groep B.V. in Noordeloos kwijt te kunnen. Nieuw dit jaar is een speciale rubriek met koeien die in hun leven al meer dan 50.000 kilo melk hebben geproduceerd. Voor deze koninginnenklasse, die voorzien wordt van een speciale prijs, zijn tien koeien aangemeld.

Tijdens de jubileumeditie van vorig jaar introduceerde Wintershow Zuid-Holland voor het eerst een uitgebreide licht- en geluidsshow. De reacties van deelnemers en publiek waren overweldigend. Doordat veel sponsoren hun financiële steun hebben toegezegd zal de keuring weer van dezelfde sfeer worden voorzien. Ook de competitie met bedrijfsgroepen, waarbij deelnemers met drie dieren van hun bedrijf een soort teamwedstrijd houden, zal door het succes van vorig jaar opnieuw plaatsvinden.

Voor het jureren tijdens de jubileumeditie heeft de FVZH het zeer ervaren Nederlandse jurylid Jan Steegink uit Okkenbroek bereid gevonden naar Noordeloos af te reizen. Steegink is melkveehouder en officieel Europees erkend jurylid.

Naast de vernieuwingen telt de Wintershow ook gewoon zijn vertrouwde elementen. Voor het vijfde keer op rij is er weer de competitie voor het winnen van de titel 'Beste showman van Zuid-Holland'. Jongeren onder de 25 jaar nemen deel aan de competitie voor wie het beste een koe kan presenteren aan de jury: het zogenaamde showmanship. Zo'n twintig jongeren strijden mee om de prijzen.

Na vele voorbereidingen in de vroege morgen, begint om 09.00 uur de officiële keuring bij De Kuiper Groep aan de Middenweg 7 te Noordeloos. Eerst is het ook de beurt aan de jeugd, later volgt de exterieurkeuring melkvee. Aan het eind van de keuring zal Jan Steegink uit alle kampioenen ook de algemeen kampioene kiezen. Alle inzenders azen tijdens dit hoogtepunt van de keuring op de trofee die hierbij te winnen is namelijk de welbekende en felbegeerde Piet Pons-prijs. De kampioenskeuring, het meest spannende onderdeel van de dag, begint omstreeks 14.30 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 7 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden