Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: openrangestock / 123RF Stockfoto

Burgemeester sluit pand in Hoogblokland vanwege hennepkwekerij

  •   1684 keer gelezen   112

HOOGBLOKLAND • Burgemeester Reynvaan van Giessenlanden is van plan om een pand aan de Bazeldijk in Hoogblokland tijdelijk te sluiten. In dit pand werd een hennepkwekerij aangetroffen met 268 hennepplanten. De burgemeester wil op deze manier herhaling van drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen.

De hennepkwekerij werd op 7 juni door de politie aangetroffen en ontmanteld. De elektriciteit werd illegaal afgenomen, waardoor er sprake was van een gevaarlijke situatie voor de omgeving en het elektriciteitsnet.

Met de eigenaar van het verhuurde pand vindt binnenkort een gesprek plaats. Naar aanleiding van dit gesprek wordt besloten of de burgemeester het pand daadwerkelijk sluit en voor welke periode. Deze maatregel is in lijn met het beleid dat de gemeente in 2017 heeft vastgesteld en is in overeenstemming met de Opiumwet.

De gemeente meldt dat de eigenaar van een woning of een pand medeverantwoordelijk is voor goed gebruik. De gemeente adviseert inwoners die een woning of bedrijfspand verhuren goed na te gaan of de huurder betrouwbaar is en regelmatig poolshoogte te nemen. Zo kan worden voorkomen dat een pand maandenlang wordt gesloten.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK