Afbeelding
Foto: AB DONKER

Aftrap campagne D66 West Betuwe

Algemeen 442 keer gelezen

WEST BETUWE • De leden van D66 West Betuwe hebben tijdens een ‘hybride’ bijeenkomst de aftrap gehouden van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart. 

Coronamaatregelen maakten een grote bijeenkomst nog niet mogelijk dus is samen met de leden deels ‘virtueel’ het glas geheven op een goede uitkomst. Inmiddels zijn de eerste campagne activiteiten gehouden waaronder het met in duo’s op straat in gesprek gaan met inwoners. De komende tijd zal men de kandidaten van D66 West Betuwe regelmatig tegenkomen. 

Het verkiezingsprogramma ‘Thuis in West Betuwe’ is te vinden op de website westbetuwe.d66.nl. D66 lijsttrekker Rita Boer Rookhuiszen-de Joode uit Tricht is maar wat trots op de D66 kandidatenlijst met 19 West Betuwenaren en het verkiezingsprogramma. 

“Daarin komt voor ons alles samen. Als je het over wonen hebt, heb je het over alle belangrijke thema’s die ervoor moeten zorgen dat je je thuis voelt in je eigen huis, in je eigen dorp en in je eigen gemeente. Een passend, betaalbaar en duurzaam huis. Met natuur in de directe woonomgeving waar je veilig over straat kunt juist ook als je een spelend kind, fietser of voetganger bent. 

Met voorzieningen dichtbij en goed bereikbaar. Net zo belangrijk vinden wij dat waar je ook woont iedereen zich welkom voelt en het niet uitmaakt wie je bent, waar je vandaan komt of wat je achtergrond is. Iedereen mag meedoen. Om dat te behouden voor de toekomst moeten we belangrijke beslissingen in het kader van het klimaat niet vooruit blijven schuiven.’’ 

Zij wordt in de campagne ondersteund door haar medekandidaten. “Allemaal West Betuwenaren die verspreid door deze gemeente wonen en actief zijn binnen de lokale gemeenschap. Als ondernemer, vrijwilliger of bestuurder. 

Van verenigingen tot dorpstafels. Van dorpshuizen tot zwerfvuilbrigades. In aanloop naar de verkiezingen zal men ons nog vaker en wat opvallender in het campagnetenue tegenkomen dan men al van ons gewend is.’’

De campagne van D66 West Betuwe is ook te volgen via Twitter, Facebook en Instagram. Op de foto van links naar rechts een aantal van de 19 kandidaten: Ashley Karsemeyer (Waardenburg), Vic Bogerman (Vuren), Pieter van Zoest (Tuil), Rita Boer Rookhuiszen (Tricht), Karin van Londen (Meteren), Ingrid Zwaan (Meteren), Jan de Geus (Beesd) en Marisca Stolp (Geldermalsen). Foto: Ab Donker.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden