Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De Fruit Tech Campus viert eerste Dies Natalis

Algemeen 164 keer gelezen

GELDERMALSEN • De Dies Natalis van de Fruit Tech Campus op donderdag 14 en zaterdag 16 oktober was een groot succes. Met verschillende activiteiten en evenementen vierden we onze eerste verjaardag. In maar liefst 14 maanden is het idee van de Fruit Tech Campus uitgegroeid tot het slaan van de eerste paal.

De eerste paal was een van de evenementen die plaatsvond tijdens de Dies Natalis. 

Geef kleur aan je toekomst

De Fruit Tech Campus Dies Natalis is op donderdagochtend 14 oktober van start gegaan. Op 17 basisscholen in de gemeente West-Betuwe zijn kratjes fruit uitgedeeld in het kader van de nationale groente- en fruitdag. Directeur Harrij Schmeitz, burgemeester Servaas Stoop en wethouder Ton van Maanen hebben het eerste kratje uitgedeeld aan de kinderen in groep 8 van de Jan Harmenshof. Met deze actie willen we de studenten van de toekomst inspireren en motiveren om te gaan studeren in en met fruit.

Business Inspiration Network

Donderdag 14 oktober vervolgde zich met het Business Inspiration Network op Heerlijkheid Mariënwaerdt. Deze avond stond in het teken van innovatie. Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland), Dirk van Meer en Marieke van Vonderen (Studentenkabinet) hebben hun kennis en visie van techniek en innovatie gedeeld met alle gasten. Een inspirerende avond waarbij één element erg belangrijk was: innoveren doe je samen!

Fruit & Tech Innovation Award

Ook is er tijdens het Business Inspiration Network de Fruit & Tech Innovation Award uitgereikt aan dé technologische innovatie van 2021. De Next Gen Jury heeft Insolight aangewezen als de grote winnaar! Over een korte tijd zijn de makers van ‘Insolagrin’ in Nederland en kunnen wij hen de prijs persoonlijk overhandigen.

Daarnaast werd er een publieksprijs uitgereikt. Met een groot deel van de stemmen heeft Hol Spraying Systems deze prijs gewonnen.

De 1e paal

Zaterdag 16 oktober, een bijzondere dag voor de Fruit Tech Campus. Samen met de Triple Helix (onderwijs, overheid en bedrijfsleven) is de eerste paal van de Innocation Hub geslagen. Dit ceremoniële moment markeert de start van de bouw van het educatie- en innovatiecentrum in Geldermalsen. Aansluitend is ook een uniek fruitmozaïek onthuld. Corsoclub Geldermalsen ontwierp speciaal voor de Fruit Tech Campus een ‘geef kleur aan je toekomst’ kunstwerk met fruit.

De Burendag

Na de ceremoniële ochtend op zaterdag 16 oktober vond ‘s middags de Burendag plaats. Omwonenden en geïnteresseerden konden kennismaken met de Fruit Tech Campus en al haar partners. Zo had Yuverta een zogenaamde Fruit Workout Challenge georganiseerd en betaalde je met je glimlach voor een heerlijke Migo peer bij FruitMasters. Daarnaast was er de Fruit & Work markt van verschillende partners. Abemec toonde de nieuwste trekkers en kon je bij de ‘Geef Kleur Door’ stand op de foto met fruit. 

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden