Afbeelding
Foto: Boerderij & Erf

Boerderij & Erf zoekt foto’s van kleine gebouwen en schrijvers

Algemeen 427 keer gelezen

REGIO • Stichting Boerderij & Erf, die actief is in de Alblasserwaard, Krimpenerwaard en Vijfheerenlanden, is op zoek naar foto’s van kleine gebouwtjes voor in de maandelijkse nieuwsbrief. Ook is men op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de totstandkoming van de maandelijkse informatiebrief.

Stichting Boerderij & Erf streeft naar het behoud van de boerderijen in haar werkgebied en naar het vinden van een passende nieuwe bestemming als een boerderij leeg komt te staan. De stichting brengt maandelijks een nieuwsbrief uit. Daarvoor zoekt de stichting ondersteuning op verschillende manieren.

Op veel boerenerven, maar ook bij particuliere landelijk gelegen huizen en gebouwen staan soms kleine gebouwtjes. Een schuurtje, een kleine stal, een wagenberging, een plee, een zandhok, een stookhuisje. Maar ook spoelhokken, melkhokken, welhokken, kippenhokken enzovoort. De Stichting is op zoek naar fotomateriaal daarvan. Dat mag een foto van nu zijn, maar vooral foto’s van die gebouwen uit vroeger tijd zijn van harte welkom.

De samenstelling van de nieuwsbrief wordt verzorgd en begeleid door Bureau Carriola Tekst&Advies. Dit bureau is op zoek naar vrijwilligers, die hun medewerking willen verlenen aan de totstandkoming van de maandelijkse informatieve brief. In de eerste plaats iemand die maandelijks een column van ongeveer 120-130 woorden wil verzorgen. In de tweede plaats iemand die boerderijen wil bezoeken om de eigenaren/bewoners ‘aan de keukentafel’ te interviewen.

Wie foto’s beschikbaar heeft en tijdelijk wil afstaan om te kopiëren, of als het leuk lijkt om mee te werken aan het schrijven en samenstelen van de nieuwsbrieven, kan men reageren naar eindredacteur Dick de Jong: 06-22845889 of djtekst@planet.nl (ook voor meer informatie).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 7 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden