Afbeelding
Foto: Stokfoto 123RF.com
update

Kerkdiensten, Lenteloop en nog veel meer afgelast in de Bommelerwaard

Algemeen 973 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Hieronder staat een overzicht van evenementen en activiteiten die zijn afgelast in de Bommelerwaard.

Het Kontakt geeft regelmatig een update.

TRIP gesloten
TRIP Bommelerwaard sluit de deuren tot en met 31 maart. "Wij kunnen bezoekers niet doorverwijzen als alles gesloten is en evenementen worden afgelast", laat TRIP weten. "En bezoekers blijven uit. En zeker in het belang van onze vrijwilligers willen we geen enkel risico lopen."

Tennistoernooi afgelast
Het ZTV Sachem 25+ toernooi van de Zaltbommelse Tennisvereniging, dat maandag was begonnen, is per direct afgelast. De deelnemers zijn per e-mail op de hoogte gebracht.

Loevestein is gesloten
Slot Loevestein is tot en met 31 maart gesloten. Ook evenementen zoals de toetreding van Slot Loevestein tot het Canonnetwerk en de toeristische seizoensopening op 22 maart worden uitgesteld.

Gereformeerde kerk Gameren Zuilichem doet online kerkdiensten
De kerkenraad van de gereformeerde kerk Gameren Zuilichem heeft een creatieve oplossing gevonden: dominee Koekoek houdt zondag 15 maart samen met enkele kerkenraadsleden een aangepaste viering in de kerk en de gemeenteleden kunnen de dienst thuis via de website volgen. Ook de kinderen worden in deze online viering aan gesproken.

Op zondag 22 maart en op zondag 29 maart om 9:30 uur doet ds. Inge Eckhardt hetzelfde: een aangepaste viering met enkele kerkenraadsleden, die online te volgen is.

De avonddiensten van 15 en 22 maart vervallen en ook de passiegloriedienst van 29 maart vervalt.

Oecumenisch Avondgebed vervalt
De avondgebeden op 18 en 25 maart en 1 april in de kerk van Hurwenen gaan niet door. De avondgebeden waren georganiseerd door de rooms katholieke parochie en de protestantse gemeente van Rossum, Heerewaarden en Hurwenen.

Museum Stadskasteel
Museum Stadskasteel Zaltbommel kondigde vrijdag aan de deuren te sluiten tot 31 maart.

Het Zonnelied
Het Zonnelied in Ammerzoden heeft alle activiteiten waar meerdere mensen aan meedoen tot nader order afgelast. De kapeldiensten gaan tot eind maart niet door.

Stichting Senioren Hedel
De toneelvoorstelling 'Familie Postma aan de Costa' in het Gelre's End in Hedel gaat op 20 maart niet door. Stichting Senioren Hedel heeft ook de toneelvoorstelling 'Babbeltrucs' van de Rabobank, op 31 maart, geschrapt.

SP Bijeenkomst gaat niet door
De SP bijeenkomst van woensdag 18 maart in In de Roos over de vervuiling van water door granuliet en slibstort is afgelast.

Stichting Kompas
Stichting Kompas heeft besloten om alle activiteiten tot en met eind maart stop te zetten. De Wereldkeuken is ook in de maand april gesloten.

Sobere intrededienst nieuwe predikant
In de hervormde kerk van Well staat voor komende zondag de bevestiging en intrede gepland van de nieuwe predikant, Daniël Maassen van den Brink. Normaal gesproken een feestelijke en drukbezochte kerkdienst, maar vanwege het coronavirus krijgt de dienst een sober karakter. "De dienst zal gehouden worden in aanwezigheid van de kerkenraad, ds Dekker uit Kampen en diegenen die een taak in de dienst hebben en eventueel naaste familieleden", laat de kerk op haar website weten.

Andere gemeenteleden kunnen de dienst volgen op kerk-TV, te bereiken via Kerkomroep en via de website van de kerk. Normaal gesproken is er een inlogcode voor nodig, maar die is tijdelijk verwijderd. Wel is het mogelijk dat door de drukte de verbinding niet goed tot stand komt, waarschuwt de kerk. In dat geval zit er niets anders op dan de dienst later op de dag terug te kijken.

Op een later tijdstip zal er in een speciale dienst aandacht zijn voor de bevestiging in het ambt van de predikant, en voor de belofte van de gemeente.  

"Als organisator van de kerkdiensten hebben we de verantwoordelijkheid maatregelen te nemen om verdere verspreiding van het virus en eventuele besmetting te voorkomen. Proponen Maassen van den Brink heeft aangegeven met verlangen uit te zien naar de bevestiging en om als dominee in de gemeente aan de slag te gaan", zo beschrijft het kerkbestuur het dilemma waarvoor het zich gesteld zag.

Omgevingsvisie
De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel hebben de inloopavonden over de Omgevingsvisie afgelast: https://www.zaltbommel.nl/inwoner-en-ondernemer/nieuws/nieuwsoverzicht/2020/03/13/bijeenkomsten-omgevingsvisie-bommelerwaard-geannuleerd?fbclid=IwAR1AIQxvG-i2Ja_x-uWLiRtDuU1XIfE5RP7x6gxDNYOxonlu39EXCk4Y0y4

Promenadeloop
De Promenadeloop van de Bommelerwaard Runners op 11 april gaat niet door.

PKN
De protestantse gemeente Zaltbommel heeft besloten de kerkdiensten van de zondagen 15, 22 en 29 maart in Het Anker niet door te laten gaan.

Hersteld hervormde gemeente
De hersteld hervormde gemeenten laten hun diensten vooralsnog wel, aangepast, doorgaan.

"Wij kunnen de mensen verspreiden over meerdere ruimtes", zegt scriba Aart Kuijntjes van de hersteld hervormde gemeente Zuilichem. "Het is een beetje behelpen, maar we willen toch de mogelijkheid bieden om naar het Woord van God te luisteren."

De landelijke Hersteld Hervormde Kerk laat de beslissing over aan elke kerkenraad en geeft op haar website 'dringende' richtlijnen en adviezen: https://www.hersteldhervormdekerk.nl/hhk/nieuws/adviezen-bm-inzake-coronavirus

Katholieke kerken
De katholieke kerken in de Bommelerwaard hebben de alle liturgische vieringen op zaterdagavonden en zondag tot en met dinsdag 31 maart afgelast.

Lenteloop afgelast
Vrijdag werd ook bekend dat de Brakelse Lenteloop, op 28 maart niet doorgaat.

Overige activiteiten
Kijk hier: https://www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard/224271/veel-activiteiten-in-bommelerwaard-afgelast-overzicht-  voor een ouder (niet volledig) overzicht van de afgelaste activiteiten in de Bommelerwaard.

Ook de Bommeldagen en de Bommelerwaardcup gaan niet door: https://www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard/224264/geen-bommeldagen-en-bommelerwaardcup-wegens-coronarisico

Amateurvoetbal
Verder is al het amateurvoetbal in de regio afgelast: https://www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard/sport/224353/tot-1-april-ook-geen-amateurvoetbal-vanwege-coronavirus-update-

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 7 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden