• De strandjes blijven verboden voor honden, maar er komt een bordje bij waarop staat wanneer ze in de plas mogen zwemmen.
• De strandjes blijven verboden voor honden, maar er komt een bordje bij waarop staat wanneer ze in de plas mogen zwemmen. Foto: Janneke Boogaard

Honden mogen buiten het seizoen zwemmen in Tijningenplas

Algemeen 206 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Honden mogen voortaan van oktober tot en met maart een duik nemen in de Tijningenplas. En nachtvissers mogen in het deel tussen de twee strandjes, aan de kant van het sportpark, een tentje opzetten.

Dat hebben burgemeester en wethouders van Zaltbommel besloten. Er komen nieuwe bordjes te staan zodat de regels voor iedereen duidelijk zijn.

Honden mogen alleen los om het water in te gaan en om te dollen op het omheinde hondenlosloopgebied naast de Tijningenplas, dus niet op de strandjes. 

Nachtvissers mogen één kampeermiddel per persoon opzetten in het deel parallel aan de Van Heemstraweg-West. Daar geven ze geen overlast voor omwonenden, want alleen aan de andere kant van de plas staan huizen. Bij de steiger mogen dus 's nachts geen tentjes staan. De vissers moeten zorgen dat ze geen overlast voor de omgeving veroorzaken en hun troep opruimen als ze weer weggaan.

"We hebben de aanvullende regels opgesteld in overleg met de beheergroep van de Tijningenplas, om iedereen op een prettige manier gebruik te kunnen laten maken van het vernieuwde recreatiegebied", zegt burgemeester. "Zo heeft als het goed is niemand last van een ander."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 6 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden