Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Lef

Algemeen Column 433 keer gelezen

Lef

In een collega-krant zag ik een artikel over Monica Sips. Ze was vroeger man en daar had ze over verteld op het Cambium, locatie De Waard.

In een vorig leven gaf ik maatschappijleer aan ongeveer dezelfde leerlingen. Ik zocht graag het randje op en ik nodigde jaarlijks een paar voorlichters van het COC uit. Het waren getrainde mensen die een prima verhaal hadden over hun leven als flikker of pot. De leerlingen had ik stevig voorbereid. Ze mochten alles vragen. Dat mocht altijd. Maar ze dienden zich correcter dan normaal te gedragen. In het vuur van een gesprek vloog er bij mijn lessen wel eens iets over tafel dat maar beter binnen het lokaal kon blijven.

Marokkaanse jongetjes reageerden immer als door een wesp gestoken als ik vertelde wat er op het programma stond. Zeer tot mijn genoegen. Ze weigerden altijd te komen. Ik vond dat prima mits hun vader of moeder me zou bellen. In het Nederlands. Daar kwam nooit iets van en ze zaten dientengevolge altijd onder het homoseksuele gehoor. Geboeid.

Ik moest er aan denken toen ik mevrouw Sips op de foto aan het werk zag. Wat een lef van deze spreekster. Wat een visie van de school en wat geweldig dat de krant repte van een zeer aandachtig gehoor. Toppubers bestaan!

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 6 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden