Afbeelding
Foto: wim deelen

Dodenherdenking in Nieuw-Lekkerland: drie leerlingen De Tuimelaar dragen gedicht voor

Nieuws 975 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Op zaterdag 4 mei vindt de jaarlijkse herdenking voor oorlogsslachtoffers weer plaats in het Wielewaalpark te Nieuw-Lekkerland, tegenover Het Waellant. Publiek wordt gevraagd daar rond 19:40 aanwezig te zijn.

Om 19.30 uur vertrekt er vanaf Het Carillon, Raadhuisplein 1, een stille tocht met trommelaars richting het Wielewaalpark. Om 19.40 uur start het programma bij het monument met ondersteuning van muziekvereniging Apollo. 

Na inleidende muziek zal het taptoe signaal worden gespeeld door Marja de Groot van Apollo. Na de twee minuten stilte en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus zijn er bijdragen van ChristenUnie-raadslid Harry Stam en ds. Van Lingen. Drie leerlingen van O.B.S. de Tuimelaar dragen een kort gedicht voor.

Aansluitend worden er kransen gelegd en er is een defilé langs het monument. De herdenking wordt georganiseerd door de Oranjevereniging van Nieuw-Lekkerland.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden