Afbeelding
Foto: Toponderzoek

Onderzoek Burgerpanel Molenlanden: 41% niet naar kerk met kerst

20 dec, 12:00 Algemeen 765 keer gelezen

MOLENLANDEN • Uit een onderzoek van Het Kontakt Alblasserwaard en TIP Molenlanden onder 421 deelnemers blijkt dat 41% van de respondenten niet naar de kerk gaat met kerst. 51% gaat één of meerdere keren met kerst naar de kerk en 6% weet het nog niet.

Uit de toelichting blijkt dat er ook thuis kerkdiensten beluisterd en/of gekeken worden. Twee procent van de respondenten zegt helemaal geen kerst te vieren.

Restaurant
Zeven procent van de respondenten gaat met kerst uit eten in een restaurant. Maar liefst 84% doet dat niet en eet thuis met familie en/of vrienden.

Nog eens zeven procent geeft als antwoord: 'Qua eten doen we niets bijzonders met kerst'. Twee procent weet het nog niet.

Vakantie
89% van de respondenten gaat met kerst of tijdens de jaarwisseling niet op vakantie. Vier procent gaat wel. Als bestemmingen worden onder meer genoemd: Australië, Gent, golfen in Turkije, Zwitserland, Israël, Jamaica, Duitsland en Spanje.

Twee procent heeft een huisje op een bungalowpark geboekt en één procent gaat op wintersport. Drie procent twijfelt nog om met de feestdagen al dan niet op vakantie te gaan.

Waar zie je tegenop?
'Ziet u ergens tegenop als u aan de komende feestdagen denkt?', was de vierde vraag die aan het Burgerpanel Molenlanden werd gesteld. Het meest gekozen antwoord (52%) is: nee, ik zie nergens tegenop.

32% ziet op tegen verwachte vuurwerkoverlast, 15% tegen de drukte in de winkels op de dagen voor kerst, 3% tegen eenzaamheid, zijn of haar schoonmoeder en tegen het voorbereiden van het kerstdiner en 1% tegen zijn of haar kledingkeuze.

Zes procent ziet 'ergens anders' tegenop. Genoemd worden onder meer: het gemis van een dierbare, de commercie tijdens de feestdagen, inbraken, stress en overlast van hangjongeren in Nieuwpoort.

Lid worden van Burgerpanel Molenlanden
Burgerpanel Molenlanden is een initiatief van Kontakt Mediapartners en Toponderzoek. Iedereen vanaf 16 jaar kan via dit panel zijn of haar mening geven over actuele thema's in de gemeente. Aanmelden is mogelijk op: www.TipMolenlanden.nl

Het burgerpanel telt inmiddels ongeveer 375 leden. Intentie is om in 2019 te groeien naar 750.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie