Afbeelding
Foto: Floris Bakker

Meer controles essen in gemeente Molenwaard

11 okt, 20:00 Algemeen 389 keer gelezen

MOLENWAARD • Vanwege de essentaksterfte houdt Molenwaard de essen in deze gemeente scherper in de gaten.

Dit vertelde wethouder Kees Boender woensdagavond tijdens de raadsvergadering van Giessenlanden en Molenwaard. Hij ging daarbij in op een vraag van raadslid Esther Renes. "In onze gemeente zijn zo'n zevenhonderd essen. Er is nog geen sprake van het kappen hiervan", benadrukte Boender.

Wel vinden er vaker inspecties van de essen plaats. "De beheerfrequentie is verhoogd. Op basis van de informatie die we zo binnenhalen, wordt besloten tot al dan niet snoeien en zo nodig het overgaan tot het vellen van een es."

Besmettingsrisico
Wethouder Harmen Akkerman van Giessenlanden vulde aan: "Landelijk is het besmettingspercentage negentig procent. In de bebouwing, waar de bladeren worden opgeruimd is het besmettingsrisico kleiner, is er minder gevaar voor besmetting en zullen er minder essen aangetast worden. Als het zich voordoet, zullen het rooien en herplanten kosten voor de gemeente met zich meebrengen."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie