Afbeelding
update

Bekende oplichter vangt bot bij Manege Schakel in Ameide

Algemeen 5.934 keer gelezen

REGIO • In de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is momenteel een landelijke bekende oplichter actief. Hij bracht onder meer een bezoek aan Manege Schakel in Ameide.

De stallen waren al klaar om de vijf paarden te stallen die zouden komen, maar uiteindelijk raakte Mechiel Schakel geen geld kwijt aan het bezoek dat een landelijk bekende oplichter onlangs aan Manege Schakel in Ameide bracht. Het ging daarbij om Steve van Dalen, die al een aantal keren hoofdpersoon was in het Tros-televisieprogramma 'Opgelicht?!'.

"Ruim anderhalve week geleden stapte hij bij ons binnen", blikt Mechiel Schakel terug. "Hij stelde zich voor als Jef Stewart. Hij had een Griekse vriendin bij zich. Dat zou de dochter zijn van de eigenaar van een grote voedselketen in Griekenland. Ze was al een gekidnapt, waarbij er een losprijs van 26 miljoen euro gevraagd was. Ze reed paard in Duitsland en wilde bij ons vijf paarden stallen."

Stom
Overtuigingskracht heeft Van Dalen voldoende, want Schakel geloofde in eerste instantie dat hij echt met een potentiële goede klant te maken had. "Achteraf voel ik me daar zo stom over, maar hij kwam echt heel overtuigend over. Pas een dag later kreeg ik onderbuikgevoelens en heb ik de politie gebeld. Die konden niets vinden onder de naam Jef Stewart. Nu had hij wel gezegd dat ene Arie de Graaf een neef van hem was. Hem heb ik gebeld en die wist me meteen te vertellen dat het om Steve van Dalen ging. Daar ben ik dus gelukkig goed mee weggekomen, al had mijn vrouw al wel vijf stallen klaargemaakt voor de paarden die zouden komen."

Volgens Schakel is de oplichter ook langs geweest bij maneges in Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam. "En ik heb een bed and breakfast voor hem geregeld aan de Broekseweg in Meerkerk. Daar hebben ze overnacht, maar de rekening is niet betaald."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie