• Woningbouw in Ophemert.
• Woningbouw in Ophemert. Foto: Ashley de Rover

Vijftig nieuwbouwwoningen in Ophemert

Zakelijk 662 keer gelezen

OPHEMERT • De gemeente West Betuwe heeft eind 2022 Bolton gekozen als winnende partij voor de realisatie van bovengenoemde locatie. Bolton is een ontwikkelende aannemer uit Woerden.

Het familiebedrijf telt momenteel circa negentig medewerkers die werken aan projecten in een cirkel van ± 1 uur rondom Woerden. “Wij zijn trots om ook in Ophemert een mooi plan te kunnen realiseren”, zegt de directie. 

Vijftig koopwoningen

Het plan van Bolton bestaat uit in totaal vijftig koopwoningen, bestaande uit twintig rijwoningen, acht twee-onder-één-kapwoningen, twaalf vrijstaande woningen (tussen en tien levensloopbestendige woningen. De woningen worden nul-op-de-meterwoningen en worden natuur inclusief en klimaat adaptief gemaakt, onder andere door begroeide daken en gevels. Met de bouw worden zoveel mogelijk hergebruikte (circulaire) materialen gebruikt. 

Prijsklassen

De starterswoningen en eenpersoonshuishoudens hebben een VON-prijs van < 300.000 euro. De eengezinswoningen hebben een VON-prijs tussen 300.000 euro en 400.000 euro. De levensloopbestendige woningen hebben een VON-prijs tussen 300.000 en 450.000 euro. De twee-onder-een-kapwoningen en de vrijstaande woningen hebben een VON-prijs tussen 600.000 euro en 750.000 euro.

Inloopavond

Op woensdag 7 juni organiseren we een inloopavond bij Huis op Hemert (Blankenburgsestraat 3, Ophemert). Omwonenden en geïnteresseerden zijn die avond van harte welkom om kennis te maken met het plan. Tussen 19.00 en 20.30 uur kunt u binnenlopen en de eerste beelden van de nieuwbouwwoningen zien. Tevens is er ruimte om suggesties of aandachtspunten te delen voor de realisatie en geïnteresseerden kunnen kennis nemen van de nieuwbouw woningen. 

Vervolg 

Via www.hetslingerbos.nl kunnen geintersseerden zich aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden over het vervolg en de start verkoop van de woningen. De start verkoop wordt in het najaar van 2023 verwacht. Naar verwachting zal met de bouw gestart worden medio 2024.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app