Paul Dalderop (l) ontving de cheque van Wim Kannegieter.
Paul Dalderop (l) ontving de cheque van Wim Kannegieter. Foto: Aangeleverd

Hockeyclub Geldermalsen ontvangt bijdrage uit Omgevingsfonds

Sportt 327 keer gelezen

GELDERMALSEN • Afgelopen donderdag overhandigde voorzitter Wim Kannegieter van het Omgevingsfonds West Betuwe een symbolische cheque aan secretaris Paul Dalderop van HCG. De hockeyclub deed vorig jaar een projectaanvraag bij het fonds voor een bijdrage aan de verduurzaming van de veldverlichting. 

Onlangs is geïnvesteerd in een led-installatie waarmee HCG weer jaren vooruit kan met lagere energiekosten. In deze tijden geen overbodige luxe. Dit project is één van de zeven projecten die in 2021 een bijdrage toegewezen kreeg uit het Omgevingsfonds. Inmiddels is de nieuwe inschrijving voor dit jaar al een tijdje opengesteld en de eerste projectaanvragen zijn binnen. Eind april sluit de aanvraagperiode en er is nog budget beschikbaar. 

Voor wie net als HCG wat financiële hulp nodig heeft bij de realisering van plannen ter verduurzaming of vergroten van de leefbaarheid in de omgeving, is het raadzaam om de website www.omgevingsfondswestbetuwe.nl te checken. Daar staat vermeld welke kernen aanspraak kunnen maken op het fonds en aan welke doelen het project moet voldoen. Dien op tijd een aanvraag in en maak net als Hockeyclub Geldermalsen kans op een mooie bijdrage. 

De adviescommissie van het omgevingsfonds is tevens op zoek naar een enthousiasteling die het leuk lijkt om ingediende projecten mee te beoordelen. Op de website staat een contactformulier om te reageren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie