• Leden uit de werkgroep met het prototype.
• Leden uit de werkgroep met het prototype. Foto: Anne Ruth den Hertog
Met kunst ontwerpen

‘Beesd voelt zich het achtergestelde kindje’: ‘Wij willen ook kunst!’

Nieuws 1.568 keer gelezen

BEESD • De werkgroep ‘Kunstwerk Beesd’ wil graag meer kunstwerken in Beesd. “Op dit moment staan hier weinig kunstwerken, wij willen ook kunstwerken”, stelt Jordi de Groot, lid van de werkgroep.

Kunstwerk Beesd heeft inmiddels al een aantal ontwerpen en is druk met de subsidie aanvragen van het kunstwerk. 

Door middel van brainstorm sessies kwamen de onderwerpen fruit, groei en het gezin naar voren. Met deze onderwerpen heeft kunstenaar Mariëlle van der Gouw verschillende ontwerpen gemaakt.


Een van de ontwerpen die Mariëlle van der Gouw heeft gemaakt. De andere ontwerpen zijn aan het einde van het artikel te vinden. 

De leden

De werkgroep bestaat uit vijf vrijwilligers. Jordi de Groot, Arjen Swets, Heleen van der Hulst, Marian Bassa en kunstenaar Mariëlle van der Gouw. Zij willen dat het kunstwerk een herkenningspunt en welkom is voor de inwoners. “Als je terug komt van vakantie en je ziet dit kunstwerk, dan weet je: ik ben thuis”, laat Jordi de Groot weten. Ook stelt hij: “Er komen steeds meer toeristen naar ons dorp en die willen wij welkom heten.”

De locatie

“Op dit moment denken wij dat op het plein tussen ‘Het Klokhuis’, de bibliotheek en de nieuwe school de beste locatie is voor het eerste kunstwerk. Later willen we meer kunstwerken door het hele dorp neerzetten. Deze moeten een connectie met elkaar hebben waardoor ze herkenbaar zijn.” 

Als het eerste kunstwerk staat, gaat de werkgroep nadenken over andere locaties zoals bij de snelweg, in de nieuwbouwwijk of op het industrieterrein waar automobilisten het dorp inrijden. 

Roest beschermt 

“Wij willen het kunstwerk van cortenstaal maken. Dit is relatief goedkoop materiaal dat langzaam roest waardoor. het een mooie uitstraling krijg.” Deze roest zorgt ervoor dat de onderlaag, dus het kunstwerk, beschermt blijft. 

“Het zou mooi zijn als het kunstwerk er met de opening van de school zou staan.”

Subsidies

Van der Gouw maakt dit kunstwerk vrijwillig, maar er is wel geld nodig om het te maken. “We zijn druk met subsidieaanvragen en we willen daarnaast inwoners en ondernemers van Beesd vragen om een bijdrage te leveren.” Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jordi de Groot: degroot.jordi@gmail.com.

Anne Ruth den Hertog

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden