• Thymen Arensman achter kopman Thomas in de Giro.
• Thymen Arensman achter kopman Thomas in de Giro. Foto: Getty Images

Eerste week zit erop in de Giro voor Thymen Arensman

Sport 838 keer gelezen

BEESD/ITALIË • Vanuit West Betuwe worden gespannen de verrichtingen van wielrenner Thymen Arensman gevolgd. De onlangs naar Andorra verhuisde Arensman is met zijn ploeg INEOS-Grenadiers momenteel actief in de Giro d’Italia.

Zevende in tijdrit

De drie weken werden afgetrapt met een tijdrit en de eerste week eindigde zondag, voordat er een rustdag was, ook met een tijdrit. Arensman zelf baalde nog van enkele ongelukkige momenten gedurende de week. De eerste dagen ontweek hij op het nipperte een zware valpartij: “Door mijn ervaring als veldrijder lig ik er gelukkig niet bij.” Maar het zware weer, materiaalpech en uiteindelijk toch een keer een smak op het asfalt zorgden voor enige wanklank. Dat hele gevoel leek op zondag even helemaal naar de achtergrond te zijn verdwenen. Arensman werd in de tijdrit zevende en klom naar de twaalfde plaats in het algemeen klassement.

‘Groeien naar de laatste week’

Arensman staat erom bekend in een grote ronde ‘te groeien’. Vaak in de afsluitende derde week komt het ware talent van de ronderenner bovendrijven. Dat is waarschijnlijk de reden waarom zijn Britse ploegbaas de jonge Nederlander meenam naar Italië. INEOS legt veel druk op de in hun ogen beslissende laatste week, met veel klimwerk in het hooggebergte. Hierbij kunnen ze een Arensman in vorm dan goed gebruiken als ondersteuning voor hun kopmannen Geraint Thomas en Tao Geoghegan Hart. De ploeg liet tijdens enkele belangrijke momenten in de eerste etappes al zien dat ze misschien wel de te kloppen ploeg zijn.

Giro d’Italia

De topfavorieten voor de eindzege Evenepoel en Roglic lijken niet zo’n sterke ploeg als INEOS te hebben. Evenepoel, de hoop van België, op de roze trui moest de Giro zelfs op de rustdag verlaten. Niet vanwege koersomstandigheden maar door een positieve coronatest. Hierdoor steeg Arensman een plek in het jongerenklassement en staat nu derde. In de komende week staan weer genoeg uitdagende etappes op het programma.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden