• Quinty Ton in de aanval
• Quinty Ton in de aanval Foto: Michiel Maas

Quinty Ton trotseert de elementen in een onstuimige Gent-Wevelgem

Sport 864 keer gelezen

WEVELGEM/GELDERMALSEN• Na een succesvol openingsweekend in Vlaanderen, tijdens de Omloop het Nieuwsblad (7e) mocht Quinty Ton opnieuw een Vlaamse klassieker rijden: Gent-Wevelgem. 

De 24-jarige wielrenster uit Geldermalsen werd door haar ploeg Liv Racing TeqFind opnieuw geselecteerd voor een klassieker. Het programma van Ton zag er in het begin van het jaar anders uit maar na een goed optreden in de Omloop het Nieuwsblad rekende de ploeg opnieuw op haar. 

Klassiekerspecialist in wording 

Het damespeloton rijdt dit jaar nagenoeg hetzelfde programma als de heren als het op klassiekers aankomt. Liv had, om op dat hoogste niveau uit de voeten te kunnen, een aantal nieuwe rensters binnengehaald, vooral om punten te scoren en op het hoogste niveau actief te kunnen blijven volgend jaar. Het is de taak van Ton om de kopvrouwen de komende maanden te ondersteunen om een goed klassement te rijden in etappewedstrijden. Nu blijkt er in Ton opeens een klassiekerspecialist te schuilen.

‘Teleurgesteld in finalesprint’

Ook op de zware Vlaamse wegen was het afgelopen weekend afzien maar kwam het talent van Ton weer bovendrijven. Op enkele cruciale momenten in de koers leek ze de aansluiting te verliezen maar wist ze door de omstandigheden steeds weer terug te keren tussen de groep met favorieten. De wedstrijd werd getekend door regen, lage temperaturen en valpartijen. Winnares in Wevelgem, de Zwitserse Marlen Reussser was ver voor het eind gevlogen maar daarachter werd gestreden om de ereplaatsen. In het uitgedunde peloton werd Ton 27e, de beste van haar ploeg en tussen de grote namen. “De laatste kilometers ging het nog op de kant, daar was ik echt aan het harken. Ik ben blij dat ik heb laten zien weer met de beste mee te kunnen, maar wel teleurgesteld in de finale sprint”, blikt Ton terug.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden