Genesis Carrasco Bernard - 3e Nederlands kampioenschappen.
Genesis Carrasco Bernard - 3e Nederlands kampioenschappen. Foto: BVL Fighting

BVL Fighting uit Geldermalsen scoort goed op het NK jeugd in Zwolle

Sport 1.205 keer gelezen

GELDERMALSEN • BVL Fighting uit Geldermalsen reisde zondag af naar Zwolle. Ook dit jaar was het Landstede Sportcentrum het toneel van het Nederlands kampioenschappen jeugd karate. 

De Geldermalsenaren gingen met een delegatie van 8 deelnemers de strijd aan: Mees Zwartveld, Keano Verwoert, Daghmawi Teklay, Steven Broekman, Genesis Bernard Carrasco, Vince Hol, Jens Akkermans en Sanne Hol. Dit onderleiding van coaches Lean van Brenk, Jos Akkermans en Bart van Leeuwen.

Nederlands Kampioen

In de ochtend wist Keano Verwoert gelijk al de toon te zetten in Zwolle. Door 4 partijen te winnen mocht hij zich officieel Nederlands kampioen jongens 8/9 jaar noemen. Helaas greep Mees Zwartveld in diezelfde poule net naast de prijzen met een 4e plaats.
Vervolgens waren er puike wedstrijden te zien van Daghmawi Teklay. In de finale wist hij met een perfecte trap naar het hoofd uiteindelijk makkelijk van zijn tegenstander uit Haarlem te winnen. Hierdoor kroonde Daghmawi zichzelf tot Nederlands kampioen 10/11 jaar. In dezelfde leeftijdscategorie greep Steven Broekman net naast de prijzen, hij moest het doen met een 4e plaats.

Derde plaats

In de middag werd er nog eenmaal een prijs gepakt. Nadat Genesis carrasco Bernard tijdens de halve finale werd uitgeschakeld door een sterke tegenstandster uit Rotterdam, mocht ze zich opmaken voor een herkansing. Hier herpakte ze zich helemaal, ze liep uiteindelijk gemakkelijk over haar tegenstandster heen en won de wedstrijd al vroegtijdig. Hierdoor mag zij zich 3e van Nederland noemen bij de meisjes 12/13 jaar. Helaas voor BVL Fighting grepen Sanne Hol, Jens Akkermans en (voormalig Nederlands kampioen) Vince Hol naast de prijzen. Ze werden alle drie vroegtijdig uitgeschakeld in de voorrondes.

Supertrots

Met twee kersverse Nederlands kampioenen karate in Geldermalsen is BVL Fighting erg tevreden. Zo geeft de clubtrainer Bart van Leeuwen aan: ”We hebben met alle trainers de afgelopen maanden hard gewerkt om onze vechters hierop voor te bereiden. Erg leuk dat ons harde werk beloond wordt, we zijn super trots en we snakken naar meer.”

Over BVL Fighting

BVL Fighting is een vechtsportschool die zich volledig focust op het (Goju-Ryu) karate in de omgeving Geldermalsen. De dojo (sporthal) bevindt zich midden in Geldermalsen, namelijk in De Lingeborgh.

• Daghmawi Teklay. Nederlands kampioen acht/negen jaar.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie