• Roelof Krijgsman, Aukje van Ekeren en drie van de acteurs Joep van den Hende (8), Roos Mulder (10) en Féline Tichelaar (9).
• Roelof Krijgsman, Aukje van Ekeren en drie van de acteurs Joep van den Hende (8), Roos Mulder (10) en Féline Tichelaar (9). Foto: Anne Ruth den Hertog

Een musical voor kinderen van zes verschillende basisscholen

Nieuws 1.256 keer gelezen

GELDERMALSEN • Kinderen van zes verschillende basisscholen starten deze maand met oefenen voor een musical die in augustus in De Pluk te zien is. “Ik hoop op vier volle zalen”, laat Roelof Krijgsman, de schrijver en een van de organisators van de musical weten.

Krijgsman: “Ik begon een aantal jaar geleden met het schrijven van liedjes, ik ben namelijk onder andere werkzaam als muziekdocent. Daarna zongen kinderen het in en werden er ook dansjes bij verzonnen.”

LP’s over

Vorig jaar bestond Krijgsmans’ bedrijf, Kruis-11, een architecten- en muzieklessenbureau, tien jaar. Daarom bracht hij een LP uit met alle nummers die er door de jaren met de kinderen gemaakt zijn. Sommige van deze kinderen doen dit seizoen ook met de musical mee. Naast de LP, werd er een uitvoering gegeven, na afloop kreeg iedereen zo’n LP. “Ik heb er veel kunnen weggeven, maar ik heb er tweehonderd over. Nu maak ik een musical met al deze nummers, zodat ik de overige LP’s ook uit kan delen”, laat Krijgsman lachend weten. 

De musicalsterren aan het woord

Drie van de toekomstige musicalsterren waren ook aanwezig. Roos Mulder (10) van basisschool de Morgenster heeft er heel veel zin in. “Ik kan heel goed dansen en zingen, maar toneelspelen vind ik het allerleukste. Ik heb al veel liedjes en clips met Roelof gemaakt, vorig jaar heb ik zelfs het dansje bedacht.”

Roos: “Roelof is heel grappig en in de musicallessen lachen we veel.”

Joep van den Hende (8) en Féline Tichelaar (9) van de Oranje Nassauschool kijken er ook naar uit. Joep heeft al twee keer eerder meegedaan. “Ik kan eigenlijk helemaal niet dansen, alleen maar hakken”, laat Joep weten terwijl hij zijn hak-skills laat zien.

Féline heeft nog nooit meegedaan. “Roos zit bij mij op dansen en vroeg of ik mee wilde doen, dus dat deed ik.”

Het hoeft niet perfect

Roelof verbaast zich er ieder jaar weer over hoe snel de kinderen teksten in hun hoofd krijgen. “Ik stuur de tekst, liedjes en filmpjes met de dansjes ongeveer twee weken van tevoren op, als we onze eerste les hebben, kennen veel kinderen al hele nummers en dansjes uit hun hoofd.” Wel wil Roelof benadrukken dat het niet perfect hoeft. “Het zijn kinderen vanaf acht jaar, dus het is logisch dat er wat kleine dingen mis gaan en dat is ook helemaal niet erg.”

Verschillende basisscholen

Er doen kinderen van verschillende basisscholen in de omgeving Geldermalsen mee. Kindcentrum De Plantage uit Meteren, IKC Binnenstebuiten uit Tricht, OBS Jan Harmensehof uit Geldermalsen, ODS Meester Aafjes uit Meteren, De Morgenster uit Geldermalsen en de Oranje Nassauschool uit Geldermalsen. 

Om de musical tot een succes te maken, helpt Luka Poelchau mee met de choreografie. Zij zit zelf nog op de middelbare school, maar heeft in de afgelopen weken ook meegeholpen aan een musical bij het KWC. Aukje van Ekeren en Ruud Linssen helpen mee met het theater en de techniek.

Vanaf 17 mei beginnen de musicallessen, de uitvoeringen zijn op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus in De Pluk. Er is nog een aantal plekken voor kinderen die mee willen doen aan de musical. Daarnaast kunnen de tickets voor de musical al gekocht worden.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden