• De volleyballers van WHV in een eerdere wedstrijd.
• De volleyballers van WHV in een eerdere wedstrijd. Foto: Aangeleverd

Volleybal: Knappe uitzege WHV

Sport 664 keer gelezen

ASPEREN • Afgelopen donderdag was WHV te gast bij De Burgst Breda. Ondanks wat personele problemen wisten de Asperense volleyballers deze wedstrijd met 0–4 te winnen. Een prima prestatie waarmee de ploeg zich vooralsnog op de vierde plek van de ranglijst terugvindt. De sleutel tot het succes lag deze keer met name in het plezier en de ontspanning waarmee zichtbaar werd gespeeld.

Aanpassingen in de ploeg

Met een zieke en een geblesseerde speler moest er een beroep worden gedaan op versterking vanuit Heren 2. Gelukkig waren Jari Alkema en Merlijn van Wijk bereid om mee te reizen naar Breda. De wedstrijd startte gelijk opgaand. Tot en met de 17 wisten de mannen van De Burgst aansluiting te houden. Daarna moest de ploeg het toch toestaan dat WHV bij hun wegliep. De Asperense mannen wisten met een goede servicedruk en gevarieerd aanvalsspel een gat te slaan. Tel daar nog enkele mooie blokkeringen bij op plus het alerte verdedigen van René Roth bij de tactische ballen van de thuisploeg en het recept van de winst in de eerste set is compleet. De tweede set ging op gelijke voet verder. Aanvallend had spelverdeler Niels Reder ruimte keuze omdat zowel op de buiten als de midden lekker werd gescoord. Daarnaast werd de tegenstander goed onder druk gehouden door de service van WHV. Ook deze set werd met opnieuw 20 -25 een prooi voor de Asperense ploeg.

Lastige derde set

Zoals wel vaker na twee gewonnen sets was de derde een stuk lastiger.  Merlijn van Wijk nam de plek over van Jari Alkema die kon terugkijken op een prima debuut. Hoewel het weer even kort wennen was aan de nieuwe opstelling wist WHV dankzij een goede servicereeks van Niels Reder weer aansluiting te krijgen bij de tegenstander. Het verschil werd uiteindelijk gemaakt door enkele fraaie punten te scoren. En zo ging deze set met 23-25 naar de Asperense ploeg.

Verschil gemaakt

De vierde set moest de kers op de taart worden. En hoewel De Burgst Breda het WHV opnieuw niet gemakkelijk maakte wist de ploeg ook deze set te verzilveren.
Ewout de Jong zorgde voor een stabiele passing zodat er opnieuw voldoende variatie was in de aanval. Ook nu werd het verschil gemaakt door enkele fraaie punten. Deze keer was het Niels Reder die in een ultieme blokpoging nog net 1 hand voor de bal wist te krijgen en daarmee een verloren geacht punt wist binnen te halen.

Na deze mooie overwinning staat de volgende wedstrijd voor WHV gepland op donderdag 17 november. Dan mag de ploeg op bezoek bij SNA in Bleskensgraaf.