Afbeelding
Foto: 123RF.com

Sportevenement Ball La Playa in Heesselt

Sport 300 keer gelezen

HEESSELT • In Heesselt vindt op zaterdag 11 juni vanaf 13.00 uur een nieuw sportevenement plaats: Ball La Playa.

Sportpark Heesselt aan de Gerestraat in Heesselt verandert in een festival locatie met sportieve én gezellige activiteiten. Het evenement is voor alle inwoners van Varik, Heesselt én omringende dorpen. Belangstellenden hoeven geen lid te zijn om deel te nemen. Ook de leeftijd of sportieve aanleg doen er niet toe: iedereen is welkom.

Drie lokale verenigingen

“Het is een nieuwe activiteit”, legt Freek van ’t Ooster van tennisclub Varik-Heessselt uit. Hij nam eind 2021 het initiatief na een oproep van de gemeente om te werken aan het Sportakkoord West Betuwe. “Meer mensen meer in beweging krijgen is altijd een mooi doel. En wat is er dan mooier dan dat drie lokale verenigingen hun schouders samen onder dat doel zetten.”

“Voor ons was die samenwerking ook het unieke” vertelt Arjaan Gijsberts, organisator vanuit voetbalvereniging DSS’14. “DSS staat voor Door Samenwerking Sterk en komt voort uit de fusie met de voetbalvereniging van Opijnen. We hopen ook echt dat bewoners uit Opijnen en eigenlijk alle omliggende dorpen mee komen doen. Ze zijn meer dan welkom!”

“Wij zochten een mogelijkheid om ons jaarlijkse beachvolleybal-toernooi weer te kunnen organiseren, maar als kleine vereniging kunnen we dat niet alleen”, zegt Koen Dibbets, organisator namens volleybalvereniging Waalkanters. “Nu verbreden we dat toernooi ook nog eens met beachtennis en beachvoetbal. Super toch? We hopen dat veel teams zich inschrijven!”  

Iedereen in beweging

Kim Bron, organisator namens tennisclub Varik-Heesselt, roept iedereen op: “Het wordt echt een gezellige middag. Ieder club organiseert een aantal korte activiteiten die iedereen kan doen, van jong tot oud. Ik hoop dat mensen komen en ook hun eigen gezin, buren en vrienden meenemen. Het zou fantastisch zijn als iedereen in beweging komt.” 

Ball La Playa is op zaterdag 11 juni van 13.00 tot 18.00 uur. Deelname en alle activiteiten is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig, behalve als een team zich wil inschrijven voor de beachcompetitie. 

Parkeerruimte is beperkt, dus kom liefst met de fiets of te voet. Meer info op de websites van de organisatoren, bijvoorbeeld op www.tcvh.nl

Samenwerking

Ball La Playa wordt georganiseerd als een samenwerking van voetbalvereniging DSS’14, volleybalvereniging Waalkanters en Tennisclub Varik-Heesselt als onderdeel van het Sportakkoord West Betuwe. Gemeente West-Betuwe werkt daarin samen met lokale sportorganisaties om méér mensen méér in beweging te krijgen in onze gemeente en ondersteunt hun projectplannen.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie