Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Suzan en Britt gescout door voetbalschool Level Up

Sport 2.350 keer gelezen

GELDERMALSEN • Suzan Yilmaz  (16) en Britt van Meegdenburg (12) kunnen hun geluk niet op, zij zijn beide gescout door Excelsior. Na jaren allebei bij GVV gevoetbald te hebben, Suzan de laatste jaren bij MVV, gaan zij een droom achterna door in de jeugd te mogen spelen bij profclubs. 

Het begon bij beide toen ze zes jaar waren. De oom van Suzan trainde bij GVV en vroeg of Suzan wellicht ook een keer mee wilde voetballen. Dat deed ze en ze vond het zo leuk dat ze op voetbal bleef. Britt voetbalde veel op school met haar klasgenoten. Zij zagen haar talent en vonden dat ze op voetbal moest. Dat deed ze en ze heeft er nooit spijt van gehad.

Suzan en Britt hebben lang bij jongensteams gevoetbald. Daar hebben ze veel van geleerd. ‘’Jongens zijn fysiek sterker en feller’’, aldus de meiden. Suzan heeft de laatste jaren wel bij de meiden gespeeld, Britt wilde, tot ze gescout werd, bij de jongens blijven voetballen. Beide zaten ook bij voetbalschool Level Up. Ze waren één van de eerste die zich inschreven. 

Dadier Casal, trainer en oprichter van Level up, kent Suzan via GVV. Dadier geeft namelijk training bij GVV en is daardoor regelmatig bij GVV te zien. Dadier vroeg of Suzan interesse had in extra voetballessen bij zijn voetbalschool om zo nog  beter te kunnen presteren. Daar had zij wel oren naar. Voor de lessen gingen ze eerst in gesprek over wat Suzan wilde verbeteren. Zij wilde graag haar schoten verbeteren. Daarmee gingen ze onder andere aan de slag. 

Dadier is onder de indruk dat dat aanzienlijk verbeterd is. ‘’Naast de schoten hebben we getraind op haar mindere been, het snel handelen met de bal en het bewegen zonder bal, om zo te weten waar je moet staan in het veld’’, aldus de trainer. 

De moeder van Britt kwam de voetbalschool tegen op social media en vroeg aan Britt of dat iets voor haar was. Ze begon eerst met de groepstrainingen, maar wilde nog verder groeien en besloot zich ook in te schrijven voor de individuele trainingen. Britt staat in het veld linksbuiten, of spits en wilde haar acties verbeteren. Ze moest leren om meer acties durven te maken. Na wat trainingen gaat dat nu veel beter, vindt Dadier.

Dadier zag dat ze allebei veel talent hadden en kende iemand bij Excelsior. Beide talenten konden meetrainen en zo werd er gekeken of ze goed genoeg waren. Na een paar trainingen kregen ze te horen dat ze allebei mochten blijven. Suzan traint nu vier keer in de week, Britt drie keer. Britt zit in de huiswerkklas, waarbij ze het huiswerk op school maakt, waardoor ze na school alle focus kan leggen op het voetbal.

Allebei dromen ze stiekem om het Nederlands elftal te halen en met deze stap naar Excelsior, zijn ze weer een stap dichter bij hun droom. Dadier is natuurlijk trots op de meiden en hoopt in de toekomst meer talenten te kweken voor de profclubs. Mocht je interesse hebben, je kunt je altijd aanmelden voor zijn voetbalschool voor groeps-en individuele trainingen. Ga daarvoor naar de Instagram- of Facebookpagina van LevelUpbyDC

Bart van Doorn

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie