• Foto ter illustratie.
• Foto ter illustratie. Foto: 123RF.com

Ziekenhuis Rivierenland: Minder nacontrole bij eenvoudige letsels

Nieuws 887 keer gelezen

TIEL • Vanaf begin april krijgen patiënten bij eenvoudige letsels een afneembare brace of drukverband in plaats van gips. 

Patiënten krijgen informatie mee over hun letsel, instructies en oefeningen. Deze informatie is met duidelijke video’s ook te vinden in de Virtual Fracture Care App. Een afspraak voor nacontrole in het ziekenhuis is dan niet meer nodig.

Efficiënt, effectief en veilig

“Met deze nieuwe werkwijze kunnen patiënten de Spoedeisende Hulp sneller verlaten en zijn er minder fysieke bezoeken aan het ziekenhuis nodig”, zegt Christophe Wijffels, traumachirurg en initiator van deze ontwikkeling binnen Ziekenhuis Rivierenland. Inmiddels gebruiken bijna veertig ziekenhuizen de app. Uit onderzoek van het Amsterdamse ‘Onze Lieve Vrouwe Gasthuis’ (OLVG) is gebleken dat de werkwijze effectief, efficiënt en veilig is.

Eigen regie voor de patiënt

“Patiënten krijgen met deze werkwijze meer regie over hun eigen herstel”, vervolgt Wijffels. “Uit ervaringen bij de andere ziekenhuizen weten we dat ook patiënten deze werkwijze zeer positief ervaren. Patiënten kunnen zelf hun brace of drukverband verwijderen. Ook hoeft de patiënt niet voor controle terug naar het ziekenhuis. Voor vragen of pijnklachten kunnen patiënten ons bereiken via de Breuklijn. Als het nodig is, wordt uiteraard een afspraak op de polikliniek gemaakt.”

Virtual Fracture Care App

In de Virtual Fracture Care App vinden patiënten veel informatie over hun letsel, behandeling, instructies en oefeningen voor het herstel. Ook zijn er duidelijke video’s over het opnieuw omdoen van een brace. De informatie in de app is beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Engels, Pools, Turks en Arabisch.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden