Afbeelding

Man uit West Betuwe verdacht van mishandeling van verstandelijk beperkte cliënten in Leerdamse zorginstelling

Nieuws 1.239 keer gelezen

WEST BETUWE/LEERDAM • Een 37-jarige man uit West Betuwe wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van mishandeling en vrijheidsberoving van verstandelijk beperkte cliënten in een Leerdamse zorginstelling. Naast hem worden ook een 35-jarige vrouw uit Molenlanden en een 25-jarige vrouw uit Gorinchem verdacht.

Gedurende negen maanden werden cliënten gepest, gekleineerd, mishandeld en opgesloten. De hoofdverdachte, een vrouw uit de gemeente Molenlanden en teamleidster binnen de zorginstelling, werd in augustus 2021 aangehouden. Zij maakte zich volgens het OM schuldig aan mishandeling en vrijheidsberoving. Zo sleepte zij een cliënt aan zijn benen van buiten naar binnen. Hierbij liep het slachtoffer verwondingen op aan zijn rug. 

Ook werden cliënten werden opgesloten. Eén van hen werd met een riem vastgemaakt aan een reling in de gang. Foto’s en video’s van deze, volgens het OM “schrijnende situaties”, werden meerdere keren gedeeld in appgroepen tussen de begeleiders en de teamleidster.

Tegen de 35-jarige vrouw is een celstraf van net geen jaar geëist. Daarnaast wil het OM dat zij niet meer in de zorgsector werkzaam mag zijn. Tegen de 37-jarige man en de 25-jarige vrouw zijn een onvoorwaardelijke taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke taakstraf van 30 uur geëist.

De rechtbank doet op vrijdag 10 mei uitspraak in de zaak.

Bron: 112Glasstad

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden