• Foto ter illustratie.
• Foto ter illustratie. Foto: nl.123rf.com

Groot onderhoud aan de A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West (en waarom dat nodig is)

Nieuws 2.973 keer gelezen

REGIO • Rijkswaterstaat voert dit jaar groot onderhoud uit aan de A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West. 

In verband met de werkzaamheden wordt verkeer van vrijdag 14 juni tot zaterdag 6 juli geleid over versmalde rijstroken. In september is dit deel van de A15 richting Nijmegen twee lange weekenden (5 tot 9 september en 26 tot 30 september) volledig afgesloten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met vertraging en gebruik te maken van omleidingsroutes.

Het groot onderhoud aan de A15 bestaat uit het vervangen van asfaltverhardingen en het aanbrengen van markeringen en detectielussen. Daarnaast worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de viaducten op het traject Deil – Tiel-West. Deze werkzaamheden bestaan onder andere het herstellen van betonschades.

Versmalde rijstroken

De werkzaamheden aan de A15 worden uitgevoerd in twee fases. Fase 1 loopt van vrijdag 14 juni 05.00 uur tot zaterdag 6 juli 05.00 uur. Gedurende de werkzaamheden blijft het voor weggebruikers mogelijk gebruik te maken van de A15. In westelijke richting zijn er in de gehele periode twee versmalde rijstroken beschikbaar. Van 25 juni tot 3 juli wordt ook het verkeer in oostelijke richting over twee versmalde rijstroken geleid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in beide richtingen dan ook rekening te houden met vertraging en adviseren op drukke momenten gebruik te maken van adviesroutes.

Afgesloten voor verkeer

Fase 2 beslaat twee lange weekenden in september. In september is de A15 tussen Deil en Tiel-West in de richting van Nijmegen gedurende twee lange weekenden afgesloten voor verkeer. Het gaat om donderdag 5 september 21.00 uur tot maandag 9 september 05.00 uur en donderdag 26 september 21.00 uur tot maandag 30 september 05.00 uur. Weggebruikers worden omgeleid via de A2, A59 en A50. Borden langs en boven de weg geven omleidingsroutes aan. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden een extra reistijd van tien tot dertig minuten.

Groot onderhoud

Periodiek voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de rijkswegen om de doorstroming en veiligheid te kunnen blijven garanderen. Door deze werkzaamheden uit te voeren, worden asfaltschades, herstelwerkzaamheden en extra hinder voor de weggebruiker voorkomen.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden