• De winnaars van de Minecraft wedstrijd met wethouder Joke van Vrouwerff
• De winnaars van de Minecraft wedstrijd met wethouder Joke van Vrouwerff Foto: Aangeleverd

Drie junior klimaatburgemeesters presenteren vandaag hun ontwerp op de Klimaatexpo in Houten

Nieuws 701 keer gelezen

HERWIJNEN/HOUTEN • Op 30 maart wonnen drie junior kilmaatburgemeesters met hun idee voor ‘coolste koelteplek’, ontworpen in Minecraft. Vandaag presenteren zij dit op de klimaatexpo in Houten. 

Jens van Hilten, junior klimaatburgemeester uit Nieuwegein werd beloond met de eerste prijs. De tweede en derde prijs gingen naar Kyara en Phäedra uit Asperen. Wethouder Joke van Vrouwerff van gemeente West Betuwe zat in de jury en was verrast over de mooie ontwerpen die in korte tijd waren gemaakt.

De ontwerpen bevatten een speelse fontein, een zwemvijver, drinkplekken en een schaduwrijk klimparcours. De ontwerpers hopen zo veel mogelijk gemeentes te inspireren om actie te ondernemen en koelteplekken te gaan realiseren die ook leuk zijn voor kinderen.

De wedstrijd is georganiseerd door ‘senior klimaatburgemeester’ Willemijn Simon van Leeuwen. Zij is ook directeur van GeoFort.

De Klimaatexpo dient als een platform voor dialoog tussen verschillende belanghebbenden. De Klimaatexpo vindt plaatst op 17 en 18 april in Expo Houten. GeoFort stand is 3.070. De presentatie van de junior klimaatburgemeesters vindt vandaag plaats om 11:35 uur op het spraakmakerspodium.


Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden