• Een omwonende en wethouder Wil Kosterman op de sociale sofa.
• Een omwonende en wethouder Wil Kosterman op de sociale sofa. Foto: Anne Ruth den Hertog

Onthulling van de sociale sofa bij het gemeentehuis

Nieuws 882 keer gelezen

GELDERMALSEN • De sociale sofa bij het gemeentehuis werd afgelopen vrijdag onthuld. Het was een feestelijke aangelegenheid met muziek, taart en koffie.

De sofa is gemaakt door kunstenares Truus Brands met de hulp van aantal vrijwilligers. In totaal zijn er ruim 40.000 mozaïek steentjes in de bank verwerkt. De bank is een geschenk van de gemeente aan de omwonenden van het nieuwe gemeentehuis. Deze bewoners hebben overlast ondervonden tijdens de verbouwing.
Louisa van Veldhoven heeft ‘De Heidenwaard’ als ruimte beschikbaar gesteld. Daarnaast heeft zij meegeholpen als vrijwilliger: “Ik ben erg blij met het resultaat. Ik heb er veel tijd in gestoken, eerst moeten de steentjes op maat geknipt worden en daarna moeten ze allemaal opplakt worden. Ik vond het erg leuk om eraan mee te werken.”

De vrijwilligers werden met een bos bloemen bedankt voor hun inspaning. De Heidenwaard ontving een mozaïek bord met de naam ‘De Heidenwaard’.

Truus Brands: “Op de bank staan alle 26 dorpen van West Betuwe. De dorpen zijn omringd door de Linge en de Waal. Ik heb kersen afgebeeld en als je goed kijkt kun je een fruitkraampje met de Nederlandse vlag zien.”

“Ik ben al gevraagd voor het volgende project. De omwonenden van de dijkversterkingen willen ook graag een sociale sofa.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden