• Op het festivalterrein van Festivate afgelopen zaterdag.
• Op het festivalterrein van Festivate afgelopen zaterdag. Foto: Aangeleverd

Vrolijke bezoekers bij zonnig festival Festivate in Deil

Nieuws 2.989 keer gelezen

DEIL • Festival Festivate was voor de tiende keer weer een groot succes. Met artiesten zoals: DJ Scheur, La fuente, Outsiders en Roxy Dekker waren bezoekers van jong tot oud aanwezig.

Er waren drie tenten op het festival terrein. De Wulpse Weide, Mainstage en een klein tentje van ongeveer 20 vierkante meter waar techno gedraaid werd. 

Dit jaar hebben in totaal 250 vrijwilligers meegeholpen om het festival tot een succes te maken. De voorzitter van Festivate, Angelo Ridderhof, is blij met alle vrijwilligers: “Zij zorgen ervoor dat wij dit festival tot een succes kunnen maken en de kosten laag kunnen houden. Er was een aantal pensionarissen en die hebben de hele week geholpen om de tenten op te bouwen. Zulke mensen heb je gewoon nodig.”

“Vrijwilligers geven ons heel veel, dus wij geven daar uiteraard wat voor terug. Over een maand gaan wij een feest voor alle vrijwilligers organiseren om hun te bedanken voor al hun werk.”

De line up

William Piek, die ook in het bestuur zit, is verantwoordelijk voor de line up. “Ik zorg ervoor dat er elk jaar een andere line up is. Deze moet aanspreken bij het publiek. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor ‘Urban’. Daarnaast vind ik het belangrijk om nieuwe artiesten uit de omgeving een podium te geven. Maar dan moet er wel het aanbod en de kwaliteit voor zijn.”

Joris Peeks, een van de optredende artiesten uit Meteren, heeft zijn succes mede aan Festivate te danken. “De eerste keer toen Festivate werd georganiseerd vroeg de organisatie aan mij of ik wilde draaien en dat wilde ik. Voordat Festivate er was draaide ik vooral op kleinere huisfeestjes maar doordat ik daar mocht spelen werd ik vaker gevraagd om op andere plekken te draaien. Festivate heeft mijn portfolio een boost gegeven.”

Hier is meer vrijheid

Het team van licht en techniek groeit met ons mee laat Angelo weten: “Bij de eerste edities van Festivate hadden we deze jongens voor licht en techniek al, inmiddels werken ze voor grote bedrijven en doen ze bijvoorbeeld de techniek van AFAS. Maar ze blijven ook voor ons werken, ze krijgen hier een stuk meer vrijheid. Zij hebben de expertise, dus ik laat het graag aan hun over.”
Angelo Ridderhof: “Het grote voordeel van Festivate is dat het niet commercieel is. Iedereen die voor ons werkt is heel gunnend.

Het festival doen we ernaast

De organisatoren van Festivate zijn ooit begonnen met het organiseren van het festival als vriendengroep. Inmiddels hebben ze een baan en een gezin, dus doen ze het festival ernaast. William Piek: “Ik ben blij als het voorbij is, dan heb ik weer tijd voor andere dingen. Ik denk dat wij als hele team weer blij zijn als het festival is afgelopen.”
Angelo Ridderhof: “We begonnen met vijftien man, vorig jaar hebben twee mensen besloten om uit de organisatie te stappen, omdat het gewoon teveel was. Ze zijn nog steeds betrokken en helpen mee, maar zitten niet meer in het bestuur.”

Of er een elfde editie komt dat weten we echt nog niet. We gaan eerst evalueren

“De kracht van ons team is dat we allemaal ergens anders in gespecialiseerd zijn, daar zijn wij dan ook verantwoordelijk voor. We begonnen als vijftien vrienden, maar zijn iets anders gaan studeren. Daardoor werkt iemand nu in de commercie, een ander in de muziek, we hebben een grafisch ontwerper en een politie. We zijn allemaal verantwoordelijk voor ons deel en vertrouwen dat we dat doen.”

“Of er een elfde editie komt dat weten we echt nog niet. We gaan eerst evalueren”, laat William weten.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden