• De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Servaas Stoop.
• De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Servaas Stoop. Foto: Frank Pietersen

Adullam-vrijwilligster Hennie Zondag koninklijk onderscheiden

Nieuws 1.126 keer gelezen

GELDERMALSEN • Hennie Zondag-de Bruin uit Geldermalsen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van burgemeester Servaas Stoop van de gemeente West Betuwe kreeg ze vrijdag de Koninklijke onderscheiding uitgereikt. 

Met een verjaardagsfeestje als smoes werd Hennie Zondag verrast door vrienden, familie en de burgemeester. Tegelijkertijd werd de receptie gehouden ter gelegenheid van het afscheid als comitélid van Adullam Geldermalsen.

Vrijwilliger Adullamcomité
Hennie Zondag is eigenaar van de boekhandel Het Zonnetje te Geldermalsen. Daarnaast is zij sinds 1988 vrijwilliger bij en vanaf 2002 lid van het Adullamcomité Geldermalsen. Adullamcomité Geldermalsen is op diverse manieren lokaal actief door bijvoorbeeld het organiseren van verkopingen en acties, waarvan de opbrengst is bestemd voor Stichting Adullam Gehandicaptenzorg. Adullam is een landelijke organisatie voor het bieden van zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking.

Verkopingen en acties
Verder is Hennie Zondag (mede-)organisator van verkopingen en acties. Ook reist zij met artikelen naar verkopingen voor Stichting Adullam in andere gemeenten. Zij is ‘een vast gezicht’ op verschillende verkopingen.

Hennie is ook vrijwilliger bij de Stichting Ouderenzorg. Ze is verder (mede-)organisator van verkopingen en activiteiten, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting. Ook verkoopt zij artikelen aan huis.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden