• Aanplanting van Stichting Landschapsbeheer Gelderland.
• Aanplanting van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Foto: Marcel de Bont

Meer biodiversiteit in Gelderland met inheemse beplanting

Nieuws 978 keer gelezen

REGIO • Inwoners in het buitengebied van Gelderland kunnen zich aanmelden voor het beplantingsproject: ‘Maak je erf goed Gelderland’. Het Cultuurfonds Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen een impuls geven aan het cultuurlandschap met streekeigen erven en bijbehorende beplanting. 
Inwoners krijgen advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen om de biodiversiteit te versterken. Zoals: knotwilgen, vogelbosje, elzenrijen, houtsingel, struweelhagen en/of hoogstambomen. Op donderdag 25 april organiseren zij hierover een webinar. 

Deelnemers kunnen zich voor de webinar en de actie aanmelden via de website: slgelderland.nl/projecten/maak-je-erf-goed-gelderland

Webinar 25 april


Tijdens de webinar ‘Maak je erf goed Gelderland’ op donderdag 25 april om 19:30 uur wordt uitleg gegeven over de werkwijze van het project. Ook vertelt Jelle Linders, adviseur van SLG, een verhaal over de verschillende Gelderse landschapstypen, de kenmerkende landschapselementen, over het traditionele boerenerf en hoe de biodiversiteit versterkt kan worden.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden